Hurricanes bezorgen Sabres eerste nederlaag

Na twee overwinningen in even zoveel ‘uitwedstrijden’ in Europa keerden de Buffalo Sabres terug naar hun eigen HSBC Arena voor hun eerste thuiswedstrijd van het jaar, tegen de Carolina Hurricanes. Helaas kon het team van coach Lindy Ruff de prima opening van het seizoen geen passend vervolg geven voor het thuispubliek en gingen de Sabres met 3-4 ten onder.

De nederlaag is opmerkelijk te noemen, aangezien de thuisploeg een overwicht had gedurende de wedstrijd. Zo schoot Buffalo vaker op doel dan de tegenstander (42 schoten tegen 34 van Carolina), maar scoorde het gewoonweg te weinig. Aan de andere kant gaf het wel te gemakkelijk doelpunten weg. Dit blijkt wel aan het feit dat twee goals van de Hurricanes plaatsvonden tijdens power play-situaties van de Sabres.

Buffalo begon overigens goed aan de wedstrijd. Na een kleine zeven minuten opende Thomas Vanek namelijk de score door middel van een wrist shot. Lang kon de thuisploeg echter niet genieten van de verkregen voorsprong, want ruim een minuut later was de stand alweer gelijk dankzij een snapshot van Jay Harrison.

Op de helft van de openingsperiode namen de Sabres wederom te leiding: Derek Roy was er als de kippen bij toen Hurricanes-goalie Cam Ward een schot van Drew Stafford niet onder controle kreeg en schoot de 2-1 binnen. Echter, net voordat de zoemer voor het einde van het eerste bedrijf ging, kwamen de bezoekers toch weer op gelijke hoogte via hun eerste shorthanded goal van de avond, gemaakt door Brandon Sutter.

In de tweede periode kwam Carolina voor het eerst op voorsprong en wederom gebeurde het toen Buffalo een mannetje meer op het ijs had staan. Na een afgeslagen aanval van de Sabres, snelden de Hurricanes via een two on one naar het vijandelijke doel. Goalie Ryan Miller wist de eerste inzet van Jussi Jokinen nog te keren maar was kansloos op de rebound van Tim Brent.

Deze 2-3 tussenstand bleef vervolgens lang staan totdat ruim twee minuten voor tijd Drew Stafford een verlenging uit het vuur leek te slepen door middel van een backhand-goal. Deze kwam er echter niet omdat de Hurricanes in het restant van het duel zelf wel wisten te profiteren van een man-meersituatie. Nadat Vanek naar de strafbank was gestuurd in verband met een tripping-overtreding, scoorde Jeff Skinner anderhalve minuut voor het einde de beslissende treffer.

Coach Ruff was na afloop op z’n zachtst gezegd niet tevreden: „We hebben zelf een groot aantal kansen gecreëerd, maar gaven achterin ook wel het nodige weg. We stonden af en toe gewoon te stuntelen en dit was absoluut niet nodig geweest.”

Bekijk hier de samenvatting van het duel tussen de Buffalo Sabres en de Carolina Hurricanes: