NHL Recaps: Detroit Red Wings verslaat Nashville in thriller

Gisteren avond en vannacht kregen we liefst tien wedstrijden. Na alle Sinterklaas festiviteiten konden we er eens goed voor gaan zitten met enkele topaffiches: Detroit vs Nashville en Ottawa vs New York Islanders sprongen er op papier het meest uit. Rowdy van Grieken en Ed Versteeve blikken terug.

Detroit Red Wings – Nashville Predators

IMG_20151206_063735-1

Detroit Red Wings kent een sterke fase in de competitie. De ploeg is langzaam de top ingeslopen. Vannacht trof het Nashville in eigen huis, een andere topploeg die het uitstekens doet.

De Wings namen via Richards een voorsprong, maar zagen de Predators driemaal op rij scoren, voordat Tatar de 3-2 op het bord zette. In de laatste periode leek Nashville verdediger Shay Weber met zijn 3e goal het duel in het slot te gooien. Larkin, Abdelkader en in OT Nyquist zorgden voor een sensationele comeback win voor Detroit Red Wings, die daarmee voor de 10e keer op rij minimaal een punt pakten.

Ottawa Senators – New York Islanders

IMG_20151206_064022

Een andere topper was het treffen tussen Ottawa Senators en New York Islanders. De kleine broer van New York Rangers staat keurig vijfde, Ottawa volgt op 3 punten.

De Islanders hadden het duel onder controle in de eerste 40 minuten en dus stond er na 47 minuten verdiend een 2-0 voorsprong op het bord. Ottawa zette aan en met succes; de Senators zorgden ervoor dat OT een winnaar aan moest wijzen. Daarin maakte Erik Karlsson de comeback compleet namens Ottawa. Een nuttige 3-2 zege voor de thuisploeg.

Winnipeg Jets – Washington Capitals

IMG_20151206_064156

De eerste periode viel het beste met drie woorden te beschrijven; Jets, Jets, Jets! Braden Holtby had er zijn handen vol aan, want Winnipeg vuurde zeventien keer af op de keeper. De zeventiende werd Holtby dan toch teveel, want Ladd schoot met scherp de 1-0 binnen. In de tweede periode waren de rollen omgedraaid, want nu domineerde Washington. Dit kwam tot uiting op de powerplay, toen Backstrom de gelijkmaker achter Jets-keeper Connor Hellebuyck schoot. De derde periode bleef doelpuntloos, dus volgde overtime. Daarin was het met 19.9 seconden op de klok Mark Scheifele die de winnende scoorde. Capitals-coach Barry Trotz eiste nog een review, maar na tien minuten terugkijken werd er dan toch beslist dat het doelpunt goedgekeurd moest worden; 2-1.

Vancouver Canucks – Boston Bruins

IMG_20151206_064257

Omdat Montreal Canadiens steeds vaker punten laten liggen, krijgen ploegen als Boston Bruins de koppositie van de Atlantic in hey vizier. Vannacht gingen de Bruins op bezoek bij Vanvouver Canadiens.

Al sneel bleek dat de Bruins een maatje te groot waren voor de Canucks. Na acht minuten stond Boston al op een 2-0 voorsprong. Een voorsprong die nimmer in gevaar kwam. Vanvouver was niet bij machte om Rask te passeren, terwijl Boston nog tweemaal het net vond. De 4-0 zege betekende alweer het 9e duel op rij waarin Boston punten vergaarde.

San Jose Sharks – Tampa Bay Lightning

IMG_20151206_082045

In de eerste periode viel niet veel te beleven, behalve de doelpunten van Nikita Kucherov en Erik Condra voor de Lightning; 0-2. De schoten op doel die periode waren echter 4 tegen 6. Matt Tennyson bracht de Sharks dichterbij, door op de powerplay de 1-2 te maken, maar al snel daarna bracht Kucherov de marge weer op twee. Al snel in de derde periode scoorde Boyle Tampa’s vierde van de avond, wat uiteindelijk de winnende bleek. San Jose klom namelijk nog terug tot 3-4, maar een verdiend punt voor de Sharks bleek er niet in te zitten.

Los Angeles Kings – Pittsburgh Penguins

IMG_20151206_064121

In periode één kwam Pittsburgh er simpelweg niet aan te pas, want Kings-keeper Jonathan Quick hoefte maar drie schoten te keren. LA kwam echter ook pas tot scoren in het tweede tijdstek. Doughty, Ehrhoff en Lucic vonden binnen tien minuten allemaal het net; 3-0. Kunitz scoorde nog de 3-1, maar Muzzin bracht al gauw daarna de marge weer op drie. Maatta scoorde voor het einde van de periode nog de 4-2, wat de Penguins hoop gaf. Hierop werd ook gebouwd, want al snel in periode drie scoorde Crosby de 4-3, wat een spannende periode als gevolg gaf. De goal van Lucic is het lege doel verzegelde echter de overwinning voor de thuisploeg; 5-3.

Minnesota Wild – Colorado Avalanche

IMG_20151206_063144

De eerste periode werd gedomineerd door Minnesota, maar tot een goal leidde dit nog niet, dus nog 0-0 na twintig minuten. In tweede periode ging er een schokgolf door het Xcel Energy Centre heen, toen Wild-keeper Devan Dubnyk geblesseerd uitviel. Gevolgen voor deze wedstrijd had dat echter niet, want Matt Dumba, Justin Fontaine en Jason Pominville (leeg doel) vonden allen het net namens Minnesota, waardoor de Avalanche met een 3-0 nederlaag naar huis werden gestuurd.

Philadelphia Flyers – Columbus Blue Jackets

IMG_20151206_063410

Na een stroeve start, lijken beide teams het lek boven te hebben. Philadelphia bevond zich in een winstreeks van drie wedstrijden, terwijl Columbus de slechtste start in haar geschiedenis alweer vergeten is.

In de eerste periode kwamen de Flyers er nauwelijks aan te pas en was de 0-2 voorsprong voor de bezoekers niet meer dan terecht. Philadelphia werd door Michael Raffl dichterbij gebracht, maar Foligno bracht de marge al snel weer op twee. Hartnells doelpunt later die periode verzorgde een comfortabele 1-4 voorsprong voor Columbus. De Flyers zetten nog wel aan in de derde periode, maar tot doelpunten leidde dit niet.

Carolina Hurricanes – Montreal Canadiens

IMG_20151206_063618

Nummer 2 Montreal Canadiens ging vannacht op bezoek bij Carolina Hurricanes. De Habs bewijzen menselijk te zijn, want her en der verliest het wat wedstrijden. Carolina kent opnieuw een matig seizoen.

Het leek ‘business as usual’ te worden, want na amper 180 tellen stond Montreal op voorsprong. Carolina kwam op gelijke hoogte, waarna de Canadiens opnieuw het voortouw namen. Ditmaal was het erop en erover voor de Canes. Nordstrom en Skinner zorgden voor dé verrassing van de avond door een 3-2 zege voor Carolina op te tekenen.

St. Louis Blues – Toronto Maple Leafs

IMG_20151206_063240

St. Louis Blues doet nog steeds bovenin mee, maar ziet het gat met Dallas Stars oplopen. Vannacht trof het Toronto Maple Leafs, een tegenstander waar sinds 2007 niet in reguliere speeltijd van was verloren.

Viktor Tarasenko had nog geen twee minuten nodig om de Blues op een 1-0 voorsprong te zetten. Maar daar bleef het bij. Het werd de avond van Nazem Kadri en Garreth Sparks. Kadri scoorde tweemaal en Sparks zorgde voor 28 saves zodat de Maple Leafs met een 4-1 zege van het ijs stapten. De derde nederlaag van de Blues in de laatste tien duels was daarmee een feit.