NHL play-offs: Columbus klopt Boston, Couture leidt de Sharks

Door

Acht teams maken nog kans op de Stanley Cup en in de tweede ronde zijn de inleidende beschietingen inmiddels achter de rug. Vier interessante series zijn bezig en bij SportAmerika houden we je dagelijks op de hoogte van alle ontwikkelingen.DE HEADLINES

Voor het eerst in de historie van de franchise zagen de fans in Columbus hun Blue Jackets een thuiswedstrijd spelen in de tweede ronde van de play-offs. In de openingsfase had Boston het beste van het spel, maar de paal en Sergei Bobrovsky stonden succes in de weg. De Blue Jackets-goalie kreeg vlak voor het verstrijken van de eerste periode zijn beloning. Met z’n eerste van de play-offs zette Boone Jenner de thuisploeg op voorsprong. Een oplettende Matt Duchene zorgde voor nog meer leven in de brouwerij. De voormalig Senator was er in de tweede periode als de kippen bij om een rebound achter Tuukka Rask te tikken voor de 2-0. Dit maakte de problemen voor de Bruins alleen maar groter. Boston kreeg wel degelijk kansen en Jake DeBrusk zorgde ook wel voor aansluiting, maar verder dan dat liet Bobrovsky het niet komen.

DE HIGHLIGHTS

UP NEXT

TUSSENSTAND IN DE SERIE: Columbus leidt 2-1

De eerste wedstrijd in deze serie die “gewoon” werd beslist in de reguliere speeltijd. Mochten de Bruins nog twijfelen aan de kracht van deze Blue Jackets, dan zal die twijfel nu toch wel weg zijn. Columbus is een uitstekende ploeg en beschikt over meerdere wapens. Bobrovsky is één van die wapens, maar Matt Duchene in deze play-offs toch zeker ook. De Canadese center laat zien waarom zoveel mensen in hem een superster zien. Of zagen misschien wel, want hij maakt de verwachtingen lang niet altijd waar. Duchene scoorde dinsdag alweer zijn vijfde van de play-offs en dit was ook nog eens de gamewinner. Boston zal zich afvragen wat er met de powerplay is gebeurd. Tegen de Maple Leafs liep het als een trein, maar in de tweede ronde zijn de Bruins 1-for-10 in de eerste drie duels. Columbus is donderdagnacht opnieuw het strijdtoneel voor Game 4.DE HEADLINES

We dreigen in herhaling te vallen als het gaat om deze serie tussen de San Jose Sharks en de Colorado Avalanche. Na een moeizame start hadden de Sharks het initiatief in de eerste periode. Logan Couture en Timo Meier scoorden de goals, maar Peter DeBoer kon zijn mannen verwijten dat ze niet verder afstand namen. In de tweede periode koos het momentum de kant van Colorado en Nathan MacKinnon liet de Sharks daarvoor bloeden. In de derde periode waren de Avs opnieuw de bovenliggende partij en Matt Nieto kreeg de verdiende gelijkmaker op z’n naam. Toch wist San Jose het duel weer te kantelen. Logan Couture is een beest de laatste wedstrijden en vond in de derde periode een gaatje langs Philipp Grubauer. Het wanhoopsoffensief leverde Colorado niets op. Na een empty-netter kreeg Couture z’n hattrick en stapten de Sharks met 4-2 van het ijs.

DE HIGHLIGHTS

UP NEXT

TUSSENSTAND IN DE SERIE: San Jose leidt 2-1

Het is een opmerkelijke serie tussen deze teams. Goed beginnen is hier bepaald geen garantie voor een goede uitkomst, want het momentum schiet alle kanten op. Hoewel de Sharks aan het langste eind trokken in Game 3 lijken zij toch te kampen met de naweeën van die loodzware serie tegen Vegas. De ploeg miste de energie in de derde periode om de strijd aan te gaan, maar Martin Jones speelde een prima wedstrijd. En de Sharks hebben natuurlijk Couture. De Avs verloren voor het eerst in ruim een maand weer eens een thuiswedstrijd. De ploeg moet vrijdag (04.00 uur CET) opnieuw een achterstand in deze serie zien weg te werken. Het zal voor de jonge Avalanche voelen als do or die. Jared Bednar zal zijn troepen op het hart drukken vooral niet te verliezen.

Cover Photo: Ed Szczepanski/USA TODAY Sports

Ook leuk om te lezen