NBA Playoffs 2019: 76ers op 1-1, Nuggets verslaan Blazers

Het is dag 17 in de NBA Playoffs. De Philadelphia 76ers overleven de slotfase van de wedstrijd en zetten de stand in de serie met de Toronto Raptors op 1-1. De Denver Nuggets winnen de eerste wedstrijd tegen de Portland Trail Blazers.

GAME 2: PHILADELPHIA 76ERS 94 – 89 TORONTO RAPTORS

THE HEADLINES

Ondanks een niet volledig fitte Joel Embiid zijn de 76ers afgelopen nacht tegen de Raptors op 1-1 gekomen. Embiid speelde wel 32 minuten, maar het was aan zijn spel te zien dat hij ziek was. De statistieken van The Process vielen daarom ook tegen: 12 punten, zes rebounds, vijf assists en een block. Aangezien de center tijdens de wedstrijd zelfs aan het hoesten was, had het nog veel erger gekund. Jimmy Butler was in tegenstelling tot Embiid wel in vorm. Hij was de topscorer aan de kant van Philadelphia met 30 punten en 11 rebounds.

Kawhi Leonard was de beste speler van Toronto en eigenlijk zelfs de man van de wedstrijd. The Klaw scoorde 35 punten. Ook had hij samen met Siakam en Gasol de meeste rebounds van het team met zeven stuks. Leonard had met zes assists ook de meeste assists van zijn ploeg. Pascal Siakam pakte vier ballen af en had daarmee de meeste steals van de Raptors.

In het tweede kwart van de wedstrijd stonden de 76ers met bijna 20 punten voor. Het leek daarom een vrij makkelijke overwinning te worden, maar Toronto kwam terug. De Raptors waren in de laatste minuut zelfs maar één driepunter verwijderd van overtime, maar Danny Green miste een wijd open driepunter. De 76ers wonnen dankzij een paar rake vrije worpen van Tobias Harris met 94 – 89.

THE HIGHLIGHTS

UP NEXT

Game 3 staat vrijdagnacht om 02:00 (Nederlandse tijd) op het programma. De 76ers hebben in Toronto een wedstrijd gewonnen en hopen in Philadelphia een 2-1 voorsprong te pakken. De Raptors zullen een uitzege nodig hebben om de volgende ronde te kunnen halen. Vrijdag krijgen ze hun eerste kans.

GAME 1: PORTLAND TRAIL BLAZERS 113 – 121 DENVER NUGGETS

Het openingsduel tussen de Portland Trail Blazers en de Denver Nuggets zou het duel worden tussen Damian Lillard en Nikola Jokic. Drie kwarten lang ging het gelijk op, maar het goede derde kwart van de Nuggets zou uiteindelijk beslissend zijn. De Nuggets wonnen met 121-113.

Damian Lillard en Nikola Jokic waren allebei niet te houden. Dame Dolla was weer op dreef en scoorde 39 punten. The Joker is momenteel de speler met de meeste assists per wedstrijd in de playoffs. In het openingsduel had hij ”slechts” zes assists, maar Enes Kanter had tijdens het tweede duel verdedigend geen schijn van kans.

Jokic scoorde 37 punten en was daarmee topscoorder van de Nuggets. The Joker maakte 11 van de 18 schotpogingen en ook alle vrije worpen gingen er in (12). Daarnaast had de Serviër met negen rebounds, twee blocks en drie steals ook in andere categorieën impact op de wedstrijd.

UP NEXT

Het tweede duel wordt donderdagnacht om 03:00 Nederlandse tijd gespeeld. De Nuggets willen thuis op een 2-0 voorsprong komen, terwijl de Trail Blazers met 1-1 terug naar Portland willen gaan.

(Coverfoto: AP Photo/David Zalubowski via Townsville Bulletin)