NHL play-offs: Blues slaan terug in Dallas

Door

Het gaat nu snel in de NHL. De eerste ronde ligt nog maar net achter ons en de tweede ronde is alweer van start gegaan. In beide Conferences zijn de halve finales begonnen en acht teams maken dus nog kans op de Stanley Cup. Bij SportAmerika houden we je dagelijks op de hoogte van alle ontwikkelingenDE HEADLINES

Jaden Schwartz ontpopt zich tot de grote man van deze play-offs. In elk geval bij de St. Louis Blues. Schwartz had in Round 1 even tijd nodig om op gang te komen, maar eenmaal op toeren schakelde hij bijna eigenhandig de Winnipeg Jets uit. De Dallas Stars maakten al kennis met hem en deden dat in de openingsfase van Game 3 opnieuw. De Stars moesten die goal van Schwartz even verwerken, maar de gelijkmaker van Alexander Radulov was een mooi steuntje in de rug. Tyler Bozak zette de bezoekers weer op voorsprong in de tweede periode en deze treffer leek lang beslissend te zijn. Beide teams hadden het defensief goed op orde en niemand kon vermoeden dat er nog vier goals vielen in de laatste zeven minuten van de wedstrijd. De Blues kwamen steeds op voorsprong, maar Dallas gaf niet op. De treffer van Pat Maroon was uiteindelijk de knock-out.

DE HIGHLIGHTS

UP NEXT

TUSSENSTAND IN DE SERIE: St. Louis leidt 2-1

De Blues raakten zaterdag het thuisvoordeel kwijt, maar stelden in Game 3 orde op zaken. In uitwedstrijden presteert de ploeg van Craig Berube het hele seizoen al goed en nu bleek waarom. St. Louis houdt het simpel en geeft niet overdreven veel weg. De Stars zijn over het algemeen sterk in Dallas, maar ze zullen dit keer nooit het idee hebben gehad dat ze de wedstrijd controleerden. Alex Pietrangelo scoorde 13 goals tijdens het reguliere seizoen, maar stond tot maandag droog in de play-offs. Met zijn treffer in de derde periode compenseerde hij de goal die Radulov scoorde op het moment dat Pietrangelo in de strafbank zat. Donderdag (03.30 uur CET) gaan de Stars voor eigen publiek op jacht naar hun tweede zege in deze best-of-7. De ploeg kan in elk geval rekenen op een sterke PK. Geen team kan tippen aan de 95,8% van Dallas.

Cover photo: Paul Sancya/AP Photo

Ook leuk om te lezen