San Jose Sharks weer eens verslagen

San Jose Sharks v Pittsburgh Penguins

De San Jose Sharks hebben voor het eerst sinds zeven wedstrijden een nederlaag geleden. Eastern Conference-koploper Pittsburgh Penguins was met 5-1 veel te sterk voor de nummer twee in de Western Conference. Voor de Penguins was deze overwinning de vijfde op rij.

Ondanks de doelpuntloze eerste periode was het spel van beide ploegen in het eerste deel van de wedstrijd absoluut een topduel waardig. Pittsburgh kwam in de eerste periode tot twaalf schoten terwijl San Jose kwam tot zeven.

Gekkenhuis
In de tweede periode was het San Jose dat Pittsburgh goalie Marc-Andre Fleury liefst 24 maal onder vuur nam. De Penguins konden daar ‘maar’ vijftien schoten tegenover stellen. En toch waren het de Penguins die qua doelpunten de dienst uitmaakten. Van de 24 schoten die Fleury op zich af gevuurd kreeg, liet hij slechts één door. Toen had Pittsburgh echter al vier keer gescoord. Al die goals vielen binnen de eerste acht minuten van de tweede periode. Na 27 seconden bracht Pascal Dupuis de Penguins op voorsprong. Twee minuten later verdubbelde Jayson Megna de score. Amper drie minuten daarna was het Chris Kunitz die 3-0 maakte en twee minuten later scoorde hij op de powerplay opnieuw. Halverwege de derde periode zorgde Tomas Hertl dat de Sharks van de hatelijke nul kwamen.

Kansen benutten
Vroeg in de derde periode was het Kris Letang die aan eventuele onzekerheid aan de kant van Pittsburgh een eind maakte en de Penguins op 5-1 zette. De Pittsburgh Penguins bleken met hun vijf goals in 30 schoten een stuk effectiever dan de San Jose Sharks, die slechts één van hun in totaal 45 (!) schoten wisten te verzilveren. De Penguins moesten het in deze wedstrijd doen zonder de geblesseerde Evgeni Malkin, maar hij leek amper gemist te worden.

De Penguins blijven door deze overwinning bovenaan staan in de Eastern Conference. De Sharks staan nog steeds tweede in de Western Conference.