Texans verliezen elf keer op rij, kijken uit naar draft

Door

Houston Texans v Jacksonville Jaguars
Na het seizoen te zijn begonnen met twee zeges op de Chargers en Titans is het snel bergafwaarts gegaan voor de Houston Texans. Gisteren werd voor alweer de elfde keer op rij verloren. De ploeg ging in en tegen Jacksonville onderuit met 20-27.

Ommekeer
De Jaguars lijken de omgekeerde weg te bewandelen, na het seizoen te hebben geopend met acht opeenvolgende verliespartijen hebben de Jags nu vier van hun laatste vijf wedstrijden in winst weten om te zetten en zijn daarmee definitief af van hun status als voetveeg van de NFL. Die twijfelachtige eer hebben ze overgedaan aan de Texans.

Draft
Houston heeft door het verlies op de Jaguars wel de pole position te pakken als het gaat om het recht op de eerste keuze in de draft van 2014. Deze eerste keuze zou voor de toekomst wel eens heel belangrijk kunnen zijn. Zeker omdat de Texans op papier al over een zeer getalenteerde ploeg beschikken met running backs Arian Foster, Ben Tate en wide receiver Andre Johnson (gisteren nog goed voor 154 yards). Aan de defensieve zijde kan defensive end J.J. Watt nog jaren de verdediging van de ploeg leiden.

Het spel van quarterbacks Matt Schaub en Case Keenum is echter wel reden tot zorgen voor de Texans. Geen van beide is dit seizoen in staat gebleken om goed gebruik te maken van alle wapens waarover ze beschikken. Het is dan ook niet denkbeeldig dat Houston in april een quarterback selecteert met de eerste keuze in de draft. Quarterbacks die hoog op het verlanglijstje staan bij veel ploegen zoals Bridgewater, Carr, Boyd en Manziel zullen in 2014 beschikbaar zijn.

Verliezen om te winnen
Vóór het zover is moeten de Texans nog wel de Falcons, Vikings en Redskins van zich afhouden. Die ploegen wonnen tot nu toe ‘al’ drie keer. Met wedstrijden tegen Indianapolis, Denver en Tennessee in het verschiet is de kans echter behoorlijk dat ook de laatste drie wedstrijden verloren zullen worden. Zo blijkt eens te meer dat winnen niet altijd goed is. De eerste keuze in de draft win je immers door te verliezen, en verliezen, dat kunnen ze in Houston inmiddels best goed.

Foto: Getty Images

 

 

4 Reacties
  1. Kenneth Lim 10 jaar ago

    Dag, Gary Kubiak #hoogtijd

  2. Yanick 10 jaar ago

    Ik ben toch elk jaar weer verbaasd hoe snel de NFL veranderd. Vorig jaar waren de Vikings en Redskins nog goede teams en de Chiefs een slechte. Binnen een jaar is het precies andersom..

    • Jasper Laman 10 jaar ago

      Klopt, toch zijn er teams die al jaren matig of slecht presteren (zoals: Cleveland, Jacksonville, Buffalo) en ook teams die al jaren goed tot zeer goed presteren en vaak de playoffs halen (o.a. New England, Indianapolis, Green Bay).

      Wat wel opvallend is dat veel teams wel heel erg afhankelijk zijn van een (of een paar) sterren. Als die uitvallen of niet in vorm zijn (RG III bij Redskins in vormcrisis, Rodgers valt uit bij Packers) kan het hele seizoen uitlopen op een deceptie.

      Veel teams spelen een gevaarlijk spelletje door te kiezen voor het geven van exorbitante salarissen aan hun sterren, waardoor de (veel minder betaalde) back-ups vaak een heel stuk minder goed zijn, wat ook de schommelingen per seizoen wat makkelijker kan verklaren, als een van de sterren geblesseerd raakt staat er niet direct een nieuwe ster klaar om de geblesseerde speler te vervangen: wat zou er van komen als niet Peyton Manning, maar Brock Osweiler ballen staat te gooien bij de Broncos?

      Raken de sterren niet geblesseerd, is er geen haan die er naar kraait (want je wint!), maar als ineens pijnlijk duidelijk wordt dat je zonder je ster niet zo goed bent blijkt direct de achilleshiel van de fragiele kaartenhuistactiek die veel franchises toepassen: Als alle kaarten in het huis staan lijkt het heel wat, maar zodra de harten-aas uit de formatie wordt getrokken stort de boel in elkaar.

  3. Kenneth Lim 10 jaar ago

    De NFL doelt met de salary cap op zoveel mogelijk gelijkheid. De tijd van “dynasties” is min of meer voorbij, hoewel sommige teams constant goed presteren zoals Jasper al aangaf.

    Het gevaarlijke spelletje dat Jasper ook aankaart is een interessant onderwerp. Het is absoluut zo dat sommige spelers 15-20% van de salary cap innemen terwijl iedereen 53 man moet betalen. Dit brengt uiteraard risico’s en consequenties met zich mee.

    Als het mogelijk is zou ik hier best een OP-ED over willen schrijven.

Comments are closed.

Ook leuk om te lezen