Column: Clevelands verloren liefde

Door

99039028-1
Drie jaar en vier maanden, zo lang duurt een metamorfose van verrader naar verloren liefde. Dat bewees LeBron James met zijn terugkeer naar Cleveland op Thanksgiving.

Het vertrek van James ontstak Cleveland drie jaar geleden in woede. Cavaliers-eigenaar Dan Gilbert noemde James’ beslissing een egoïstische, harteloze, laffe vorm van verraad. Ondertussen staken fans op straat shirts met nummer 23 in brand. Woest waren ze op de verrader die hun team in de steek liet. Het had alles weg van een voorgoed verbroken relatie.

Maar tijdens het Thanksgivingduel tussen Cavs en Heat zag James op de tribunes her en der felgroene T-shirts met zijn eigen beeltenis verschijnen. Come Home LeBron stond erop. Er zat een heuse beweging achter, met een website en een twitteraccount. Ze deelden tweeduizend shirts uit in de Q Arena en dat is nog maar het begin. De komende weken hebben ze billboards in petto en bij de volgende wedstrijd van de Heat in Cleveland willen ze minstens tienduizend van die groene shirts weggeven.

De liefde voor de beste basketballer ter wereld is terug. Ergens in de afgelopen drie jaar moet ook in Cleveland het besef zijn ontstaan dat het onmogelijk is om LeBron níet in je team te willen. De vraag is nu of de liefde wederzijds is. James laat niks los over zijn toekomst, maar nog een jaartje bij de Heat zou hem het vierde kampioenschap op rij kunnen opleveren. Ik denk dat zijn hart daar sneller van gaat kloppen dan van Clevelands groene T-shirts.

Deze column was eerder te lezen in Sport Amerika Magazine

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen