NHL play-offs: Bruins komen slechte start te boven in Game 1

We zijn begonnen aan de climax van het seizoen. De Boston Bruins en de St. Louis Blues kruisen de degens in de Stanley Cup Final. Natuurlijk houden we je bij SportAmerika op de hoogte van de ontwikkelingen in deze finale!

DE HEADLINES

Bij de Boston Bruins zag het er aanvankelijk allemaal wat onwennig uit. De ploeg had elf dagen geen wedstrijd gehad en het gebrek aan wedstrijdritme deed zich voelen in de openingsfase. Brayden Schenn had er geen boodschap aan en zette de St. Louis Blues op voorsprong. Zonder groots te spelen wisten de bezoekers de Bruins daarna aardig in toom te houden. Sterker nog, na een minuut in de tweede periode lag de puck alweer achter Tuukka Rask. Dit keer was Vladimir Tarasenko, met zijn negende van de play-offs, de boosdoener. De aansluitingstreffer van Connor Clifton leek de Bruins te reanimeren. Opeens waren zij de betere ploeg en kwamen de Blues nauwelijks nog uit de eigen D-Zone. De gelijkmaker van Charlie McAvoy was dan ook een logisch gevolg. In de derde bezorgde Sean Kuraly Boston de verdiende voorsprong. De 4-2 van Brad Marchand maakte aan alle onzekerheid een einde.

DE HIGHLIGHTS

UP NEXT

TUSSENSTAND IN DE SERIE: Boston leidt 1-0

Na een moeizame eerste periode vond Boston in de tweede iets van ritme. Na de gelijkmaker van McAvoy draaiden de Bruins de duimschroeven aan. St. Louis kwam er lange tijd niet meer aan te pas en moest het zelfs ruim tien minuten doen zonder shot on goal. In 60 minuten kwamen de Blues uiteindelijk tot 20 doelpogingen. De meeste daarvan noteerde de ploeg al in de eerste periode. St. Louis was in deze Game 1 geen moment zichzelf. Tot nu toe kon de ploeg in dit postseason telkens de tegenstander onder druk krijgen, maar in dit duel werden ze vooral zelf omsingeld. Donderdag (02.00 uur CET) zullen ze hun bekende cycling game wat meer van de grond moeten krijgen. Craig Berube zal zijn mannen ook op het hart drukken om toch vooral uit de strafbank te blijven. Boston kreeg in Game 1 vijf keer de kans (1-for-5) op de PP.

Cover Photo: Winslow Townson/AP Photo