Toronto Maple Leafs blijven ongeslagen

Door

Ottawa Senators v Toronto Maple Leafs

De Toronto Maple Leafs blijven tot dusverre zonder puntverlies in de NHL. In een Canadees onderonsje met de Ottawa Senators trokken de Maple Leafs in eigen huis aan het langste eind: 4-5. Met 6 punten uit drie wedstrijden staat Toronto bovenaan in de NHL.

Toronto begon sterk aan het duel en kwam al vroeg op voorsprong via Mason Raymond. Voor Raymond was het alweer zijn tweede goal van dit seizoen. Kyle Turris en Cory Conacher bogen de stand in dezelfde periode nog om naar een voorsprong voor de Senators, maar dankzij de goal op de powerplay van Nazem Kadri beëindigden beide ploegen de eerste periode met een 2-2 gelijke stand.

Die stand deed de wedstrijd eer aan, want het was gelijkopgaand duel met veel kansen over en weer. In periode twee begonnen de Senators met het overwicht. Kort achter elkaar vonden Jared Cowen en Jason Spezza het net achter doelman James Reimer. Reimer werd vervangen voor Jonathan Bernier en dat bleek een goede zet.

Bernier hield zijn doel schoon en zag in het restant van de wedstrijd Joffrey Lupul (powerplay) en James van Riemsdyk voor 4-4 zorgen. In de shootout hield Bernier zijn doel schoon, waardoor goals van Tyler Bozak en Mason Raymond genoeg waren voor de zege, waar eigenlijk beide ploegen recht op hadden.

De Pittsburgh Penguins bleven eveneens zonder puntverlies. Tegen de Buffalo Sabres bleven de Penguins simpel overeind en werd een 1-4 zege behaald. De St. Louis Blues declasseerden de Florida Panthers door in eigen huis een 0-7 zege te behalen. De Blues nemen daardoor de koppositie in de Western Conference in.

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen