Bruins versterken koppositie Atlantic Division

Door

Ottawa Senators v Boston Bruins

De Boston Bruins hebben met een 0-5 zege ten koste van de Ottawa Senators de koppositie in de Atlantic Division versterkt. De Senators, die maandag nog met 0-5 wisten te winnen van de Pittsburgh Penguins, slaagden er wederom niet in om een serie overwinningen neer te zetten.

De laatste keer dat de Senators twee keer of vaker op een rij wisten te winnen, was tussen 3 en 9 november. Toen werden drie overwinningen op een rij geboekt. De Bruins vervolgden wel een mooie serie; het was de achtste thuisoverwinning op een rij voor de ploeg van coach Claude Julien.

Makkelijk ging dat niet, want de Senators hadden in periode 1 het overwicht in de partij. Tuukka Rask hield zijn doel echter schoon en zag dat de aanvallers in periode 2 beter in de wedstrijd kwamen. Toen hadden de Bruins het overwicht en Jarome Iginla beloonde de ploeg met de openingstreffer in de wedstrijd.

Die treffer bleek al de winnende. IN periode 3 hadden de Bruins wederom de overhand en de ploeg vond liefst viermaal het net. David Krejci, Reilly Smith (2) en Brad Marchand (shorthanded) zorgden voor een ruime 0-5 eindstand.

Overige uitslagen:

Pittsburgh Penguins – Carolina Hurricanes 4-3 (na overtime)
Columbus Blue Jackets – New Jersey Devils 2-1 (na shootout)
New York Rangers – Washington Capitals 2-3
Buffalo Sabres – Toronto Maple Leafs 3-4 (na shootout)

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen