Zege Flyers na sterke comeback

Door

Dagelijkse updates over de belangrijkste wedstrijden met highlightvideo’s, niet te missen feiten en nieuwtjes en de uitslagen van alle wedstrijden. Dat is NHL Under Review.

In de Eastern Conference stond gisteravond één wedstrijd op de planning en wat voor één. De als vierde geplaatste Pittsburgh Penguins speelden tegen de grote rivaal, de Philadelphia Flyers. De verwachtingen rond deze Battle of Pennsylvania waren bijzonder hooggespannen.

Comeback

De Penguins begonnen ijzersterk in het eigen Consol Energy Center en namen in de eerste periode een 3-0 voorsprong tegen de zak gestarte Flyers. Uiteindelijk was deze ruime voorsprong niet genoeg voor de overwinning. Aan de hand van Brayden Schenn en de van een blessure teruggekeerde Danny Briere kwamen de Flyers weer helemaal terug in de wedstrijd.

Allereerst was het Briere die in de tweede periode het verschil terugbracht tot twee goals. Vanaf het derde bedrijf waren de rollen op het ijs helemaal omgedraaid en waren het nu juist de Flyers die bloed roken en de controle over de wedstrijd volledig overnamen. Via goals van wederom Briere en Schenn werd alsnog een verlenging afgedwongen.

Deze tegenvaller kwamen de Penguins niet meer te boven. Ze konden geen vuist meer maken in de verlenging en na ruim twee minuten was het dan ook Jakub Voracek die de wedstrijd in het voordeel van de Flyers wist te beslissen.

Highlights

 

Programma

Vanavond staan er weer twee wedstrijden op het programma in de playoffs van de Eastern Conference. De New York Rangers (1) nemen het op tegen de Ottawa Senators (8) en de Boston Bruins (2) ontmoeten de Washington Capitals (7). Deze laatste wedstrijd is vannacht overigens live te zien op ESPN America en begint om 1.30 uur.

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen