Rangers voorkomen eliminatie in OT

Door

Boston Bruins v New York Rangers - Game Four

Het stond 2-0 in de tweede periode en alle leven leek verdwenen uit Madison Square Garden toen een vreemde tuimelpartij (foto) van Tuukka Rask de aansluitingstreffer van de New York Rangers inluidde. Wat volgde waren veertig spectaculaire minuten ijshockey, waarin de Rangers voor het eerst serieus tegenstand boden aan de Boston Bruins en uiteindelijk er met de winst vandoor zou gaan.

Lang leek het daar niet. De Rangers schoten in de eerste periode slechts vier keer op doel en twee powerplay goals van de Bruins leken het lot van de Blueshirts te bezegelen. Na de vreemde goal van Carl Hagelin, maar dankzij Rask, volgde vroeg in de derde periode ook de gelijkmaker door Derek Stepan na een ongebruikelijk moment van onoplettendheid door Zdeno Chara.

Even hadden de Boston Bruins de voorsprong daarna weer in handen, maar een powerplay goal van de Bryan Boyle – de eerste Rangers goal met een man meer sinds Game 4 tegen de Capitals – bleek voldoende om de wedstrijd naar overtime te tillen. Die OT begon furieus en met kansen over en weer. Vooral Rick Nash was twee dichtbij, maar stond op de juiste plaats om ook de rebound te keren.

Uiteindelijk was een knappe pass van Rick Nash naar Chris Kreider genoeg om deze serie met nog zeker één wedstrijd te verlengen. Het was pas de vierde overtimewinst in de play-offs voor Henrik Lundqvist, die er de afgelopen jaren liefst twaalf verloor. De meer energieke Rangers bewezen zodoende het gelijk van coach John Tortorella, die zijn goede vriend en (voormalig) sterspeler Brad Richards vandaag liet weten dat hij naar de tribune verbannen was. Richards werd niet gemist en zijn vervangers boden de fysieke energie om de Bruins gedurende het duel steeds verder te vermoeien.

Wedstrijd 5 wordt zaterdagavond in de TD Garden in Boston gespeeld. Eergisteren verloor het minor league team van de Boston Bruins Game 7 in hun AHL play-offserie. De Providence Bruins stonden na drie duels nog met 3-0 voor. Het bewijs dat een serie nooit voorbij is tot die vierde wedstrijd binnen is en de laatste zoemer geklonken heeft.

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen