NHL Recaps: Ottawa Senators roept Dallas Stars halt toe

Vannacht twee duels in de NHL. Dallas Stars verdedigde een 5 game winnimg streak tegen de Ottawa Senators in eigen huis en Calgary Flames ging op bezoek bij Anaheim Ducks. In 2004 won Calgary voor het laatst in Anaheim. Ed Versteeve en Rowdy van Grieken blikken terug

Dallas Stars – Ottawa Senators

IMG_20151125_065409

De Stars (17-4-0) vliegen momenteel door het speelschema heen en lijken alweer even vergeten hoe het voelt om een nederlaag te lijden. Daar wilde Ottawa (10-5-5) wat aan doen.

Wat volgde was een ware schiettent. Nadat de Senators in periode één een 0-2 voorsprong hadden genomen en na veertig minuten een comfortabele 1-4 (!) stand op het scorebord zag, barste in de derde periode een gekkenhuis los. Binnen twee minuten scoorden beide teams eenmaal op de respectievelijke penalty kill; 2-5. Seguin en Benn scoorden daarna beiden nog eenmaal, maar Pageau en Hoffman stelden een overwinning voor de Sens veilig. Het werd 4-7!

Anaheim Ducks – Calgary Flames

IMG_20151125_065443

De Ducks (7-10-4) en Flames (8-12-1) begonnen allebei zeer zwak aan het seizoen, maar Anaheim lijkt de weg naar boven weer gevonden te hebben.

Het zou de nacht worden dat de hevig bekritiseerde veteranen van de Ducks op ‘all-cilinders’ draaiden, want Ryan Getzlaf liet maarliefst vijf assists noteren, terwijl Corey Perry tweemaal scoorde en een assist had op Rakells doelpunt. Hier waren de Flames simpelweg niet tegen opgewassen. Aan de tweede lijn lag het niet, want die lijn was bij alle drie de doelpunten voor Calgary betrokken. Het werd 5-3.