NHL Playoffs: Caps voorkomen uitschakeling

Recaps
Vannacht stonden er drie playoff duels op het programma in de NHL. Al om 19:00u Nederlandse tijd namen de Blues en Stars het tegen elkaar op in Dallas, konden de Penguins de Capitals uitschakelen en werd game 5 voorschoteld in San Jose, het duel tussen de Predators en Sharks. Rowdy van Grieken blikt terug.

Dallas Stars – St. Louis Blues
De Blues hebben zichzelf de mogelijkheid gegeven om de Stars maandagnacht in St. Louis uit te schakelen. Het duel in Dallas gisteren eindigde namelijk in het voordeel van de bezoekende Blues: 1-4.

Robby Fabbri opende na zes minuten de score, doordat zijn pass via de schaats van Brett Ritchie in het doel achter Stars-keeper Karri Lehtonen verdween. Vijf minuten later maakte Alex Goligoski gelijk voor Dallas. In de tweede periode wist Dmitrij Jaskin een rebound op zijn eigen schot in het doel van Lehtonen te krijgen en vond ook Troy Brouwer het net, waardoor St. Louis ineens een 1-3 voorsprong genoot. In de derde periode kon Dallas geen vuist meer maken, waardoor Paul Stastny’s empty netter het duel op slot kon gooien.

Washington Capitals – Pittsburgh Penguins
Vanancht kon Pittsburgh al na vijf wedstrijden de Capitals elimineren, maar dankzij de vedettes Alex Ovechkin en Braden Holtby leven de Capitals nog. In Washington werd het vannacht 3-1 voor de thuisploeg.

Na vier minuten in de eerste periode opende Ovechkin de score voor de Caps, door een van zijn bekende kanonskogels op de powerplay. Drie minuten later maakte Chris Kunitz gelijk, ook op de powerplay. Ondanks het flinke overwicht voor Pittsburgh in de eerste periode, stond het na twintig minuten 1-1. T.J. Oshie en Justin Williams wisten in de tweede periode ook te scoren. In het derde tijdsbestek wist geen van beide ploegen nog doel te treffen, waardoor Washington dit duel met 3-1 won.

San Jose Sharks – Nashville Predators
Thuisvoordeel blijkt nog steeds van groot belang te zijn in deze series tussen San Jose en Nashville. Nadat de eerste vier duels al door de thuisploeg werden gewonnen, wisten de gastheren ook dit keer te winnen. Het werd 5-1 voor de Sharks.

Patrick Marleau opende na ruim tien minuten gespeeld te hebben de score namens de Sharks, maar al binnen vijf minuten trok Mike Fisher de score gelijk; 1-1. Joe Pavelski scoorde nog voor het einde van de eerste periode de 2-1. Logan Couture en opnieuw Pavelski wisten het net achter keeper Pekka Rinne in de tweede periode te vinden, waardoor San Jose leidde met 4-1. Melker Karlsson scoorde na een blunder van Rinnes vervanger, Carter Hutton, laat in het duel nog zelfs de 5-1.