2013 NHL All-Star Game in Columbus

Door

Vanavond begint het 2012 All-Star Weekend in Scotiabank Place in Ottawa, Canada met de altijd spectaculaire SuperSkills Competition en morgen de 59ste NHL All-Star Game. Zowel de SSC als de Game zijn live op ESPN America om 1.00 vannacht en morgennacht en je vindt hier op Sport Amerika een voorbeschouwing. Traditoneel is er tijdens dit weekend ook altijd overleg tussen onder meer de Board of Governors, de general managers en belangrijke leden van de spelersvakbond NHLPA. Zij bepaalden dat Columbus het festijn in 2013 mag organiseren.

Er is wat betreft de toekomst van de gestaakte nieuwe indeling van de league nog geen nieuws te melden, er waren ook weinig berichten over de mogelijke toekomst en verkoop van de geplaagde Phoenix Coyotes uit Arizona en er was ook nog geen vooruitgang te melden in de besprekingen voor een nieuwe CAO. Echter, alle betrokken partijen hebben de lockout van het seizoen 2004-05 vers in het geheugen staan en zullen er alles aan willen doen om te voorkomen dat er wederom wedstrijd verloren gaan.

Het nieuws dat wel volgde uit de verschillende vergaderingen is de traditionele aankondiging van de locatie van de All-Star Game van volgend seizoen. De wedstrijd wordt in 2013 namelijk gespeeld in de Nationwide Arena (foto) in Columbus, Ohio, de thuisbasis van de Columbus Blue Jackets. Dat is een opvallende keuze, want die ploeg staat stijf laatste in de NHL momenteel en het is nu niet echt een arena die bekend staat om de hoge bezoekersaantallen of wervelende sfeer. Lang was de verwachting namelijk dat de sterk in opkomst zijnde Nashville Predators de eer zouden krijgen, maar dat is vooralsnog dus niet het geval. Ze staan volgens de volgers van TSN wel op het lijstje voor 2014.

Nieuws over de aankomende All-Star Games was ook dat, nogal ver vooruit, de Toronto Maple Leafs inmiddels hebben aangevraagd om in het seizoen 2017-2018 zowel de NHL All-Star Game, als de NHL Draft en de NHL Winter Classic te organiseren, omdat zij in dat seizoen hun honderdjarig bestaan vieren en groots willen uitpakken met een Centennial Celebration.

Vooralsnog is daar echter geen bevestiging van, maar in Columbus valt er dit weekend en dit seizoen in ieder geval toch een kleine overwinning te vieren.

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen