Exit voor Del Rio bij Jaguars

Door

De Jacksoville Jaguars mogen op zoek naar een nieuwe headcoach. Volgens ESPN.com is er maandagavond laat besloten afscheid te nemen van de huidige headcoach, Jack Del Rio.

Dat de Jaguars, dit seizoen goed voor een 3-8 record, hun coach op straat zetten komt niet als een verrassing. Al voor het seizoen was het bekend dat Del Rio de play-offs moest behalen om een langer verblijf in Jacksonville veilig te stellen.

Na een 8-8 record het afgelopen seizoen zei Wayne Weaver, de eigenaar van Jaguars, dat kwalificatie voor de play-offs een must waren. ,,Slaagt Jack daar niet in met het team, dan is het logisch dat we daarna een andere coach zullen aanstellen.”

Del Rio nam een risicovol besluit door bij aanvang van het seizoen starting quarterback David Garrard te lozen.

Ondanks deze actie begon het seizoen nog goed Del Rio, door op de openingsdag met 16-14 de Tennessee Titans te verslaan. Echter, de volgende vijf wedstrijden werden daarna allemaal verloren.

De 48-jarige Del Rio was sinds 2003 aan het roer bij de Jaguars, toen hij destijds Tom Coughlin mocht opvolgen. In die acht jaar hadden de Jaguars een 68-71 record onder zijn bewind. Het laatste succesvolle seizoen voor Del Rio was in 2007, toen zijn ploeg het seizoen eindigde met een 11-5 record.

De ‘Mike & Mike Show on ESPN’ besprak deze ochtend het ontslag van Del Rio bij de Jaguars:

Foto: dailycaller.com

Ook leuk om te lezen