NBA Recap (100): Magic in Chicago naar zege op Bulls

NBA Recap, een dagelijkse rubriek op Sport Amerika, waarin we verslag doen van de gespeelde wedstrijden in de NBA. Welke spelers vielen er op en welke spelers vielen er door de mand, uiteraard met een videosamenvatting van de wedstrijd. Hierbij Editie 100.

Orlando Magic at Chicago Bulls 99-94

De Magic speelden een onverwacht goede wedstrijd. Zeker in het eerste kwart lieten ze de Bulls alle hoeken van het veld zien met de ene driepunter na de andere en een schotpercentage van rond zeventig procent. Chicago kwam echter nog voor de rust terug in het duel en in de tweede helft ontstond een spannende wedstrijd, met de Magic echter steeds als bovenliggende partij. In de laatste periode startte Orlando met een voorsprong van acht punten maar die verdween als sneeuw voor de zon met een 16-5 run van de Bulls. Met 2.55 minuten op de klok pakte Chicago voor het eerst de leiding, maar Orlando vocht terug. Met dank aan Ryan Andersen en JJ Redick en een gemiste vrije worp van Rose in de slotfase werd een knappe uitzege behaald in Chicago. Dwight Howard kwam tot 29 punten en 18 rebounds. Rose eindigde met 17 punten en raakte slechts 6 van zijn 22 schoten.

Dallas Mavericks at Phoenix Suns 94-96

De Suns leken de zege al in de pocket te hebben met 2.30 minuten te spelen en een voorsprong van negen punten. Maar drie turnovers, een gemiste driepunter en twee gemiste vrije worpen zorgden voor nul punten in de slotfase. Dit gaf de Mavs de kans om terug te komen. Maar in de laatste vijf seconden was het tot twee keer toe Rodrigue Beaubois die de kans op de gelijkmakende score liet liggen. Jared Dudley was met 18 punten topscorer bij de Suns, hetzelfde aantal dat Dirk Nowitzki en Vince Carter voor de Mavs op het scorebord zetten. Dallas bezet nu de zesde plaats in de Western Conference, terwijl Nash en de Suns langzaam naar een winstpercentage van vijftig procent toekruipen en meer hoop krijgen op een plaats in de playoffs.