Kings verliezen topscorer Kopitar

Door

De Los Angeles Kings zullen een nare bijsmaak hebben overgehouden zaterdagnacht gedurende de wedstrijd tegen de laaggeklasseerde Colorado Avalanche.

Ze wonnen de wedstrijd wel met 4-1 en behielden daarmee de vijfde plek in de Western Conference, maar de Kings verloren ook hun topschutter Anze Kopitar in verband met een blessure.

Kopitar raakte aan het einde van de tweede periode geblesseerd in duel met Avalanche-verdediger Ryan O’Byrne en moest door teamgenoten van het ijs worden geholpen. Na onderzoek bleek dat Kopitar zijn rechterenkel heeft gebroken en dat hij zeker zes weken uitgeschakeld is.

„De afwezigheid van Kopitar zorgt voor een groot gat in de lineup,” aldus Kings-coach Terry Murray, alvorens hij de situatie van de positieve kant probeerde te bekijken. „Maar ik heb het vaker meegemaakt dat topspelers geblesseerd raakten. Het is dan tevens de kans voor andere spelers om te laten zien wat ze in huis hebben. Het hele team moet zich nu van zijn beste kant laten zien.”

De blessure van Kopitar, die dit seizoen al goed was voor 25 goals en 48 assists in 75 wedstrijden, is al de tweede grote tegenvaller voor de Kings binnen een week.

Afgelopen maandag viel right winger Justin Williams, de nummer twee op de topschutterslijst, namelijk al uit met een ontwrichte schouder tijdens het duel met de Calgary Flames.

De afwezigheid van Kopitar, die overigens zijn 330e achtereenvolgende wedstrijd voor de Kings speelde en daarmee het record in handen heeft, zal een groot gemis worden voor Los Angeles in het bijzonder spannende slot van de competitie in het westen.

Wellicht kan hij echter nog van waarde zijn voor zijn ploeg in de play-offs, mochten de Kings zich daarvoor weten te plaatsen.

Foto: viewfrommyseats.com

Ook leuk om te lezen