Columbus doet goede zaken met oog op de play-offs

Columbus Blue Jackets v San Jose Sharks

De Columbus Blue Jackets moesten gisteren afreizen naar Californië om daar aan te treden tegen de San Jose Sharks. De Sharks, die momenteel vijfde staan in de Conferecence, hadden het zwaar tegen de Blue Jackets en gingen dan ook ten onder. Het werd uiteindelijk 4-3, hiermee verstevigen de Blue Jackets de achtste plaats die zij momenteel bezetten en recht geeft op een plaats in de play-offs.

Letestu

De eerste vijftien minuten van de wedstrijd waren erg gelijkopgaand, maar goals vielen er niet; Antti Niemi en Sergei Brobovsky keepten allebei erg goed. Het was Letestu die namens de Blue Jackets de score na zeventien minuten wist te openen.

In de tweede periode kwamen de Blue Jackets al vrij vroeg op 2-0 door een goal van Prospal. De Sharks lieten het er echter niet bij zitten en scoorden enkele minuten later de aansluitingstreffer; het was Martin Havlat die tekende voor de treffer. Even later maakten de Blue Jackets optimaal gebruik van de powerplay door de score uit te breiden naar 3-1, opnieuw door een goal van Letestu.

De Sharks toonden mentale veerkracht in de laatste twintig minuten van de wedstrijd; ze wisten terug te komen tot 3-3. Het waren respectievelijk Andrew Desjardins en Joe Pavelski die tekenden voor de goals. Uiteindelijk trokken de Sharks toch aan het kortste eind; Ryan Johansen bepaalde de eindstand kort voor tijd op 4-3 in het voordeel van Columbus.

In de Western Conference stonden nog meer op het programma en in elke wedstrijd vielen veel goals. De Calgary Flames versloegen de Minnesota Wild met 4-1. De Colorado Avalanche boekten een verrassende 5-3 overwinning op de St. Louis Blues. De LA Kings wisten zich op het nippertje te ontdoen van de Dallas Stars, na overtime werd het daar 4-3 voor de Kings. De Edmonton Oilers werden thuis verslagen door de Anaheim Ducks, het werd daar 3-1.