Oilers dienen Predators nieuwe nederlaag toe

Door

Nashville Predators v Edmonton Oilers

In de Western Conference stond er zondag maar een wedstrijd op het programma; de Nashville Predators gingen op bezoek bij de Edmonton Oilers. Een belangrijke wedstrijd voor beide teams, omdat ze dicht bij elkaar staan in de Conference. Edmonton ging uiteindelijk met de winst aan de haal en diende Nashville het derde verlies op rij toe: het werd 3-2.

Dubnyk

In het begin van de wedstrijd was er veel spektakel, maar weinig goals. Er waren kansen over en weer, maar geen van beide teams wisten kansen om te zetten in goals. De Predators waren het dichtst bij de openingstreffer, maar het afstandsschot werd door de paal gekeerd. Oilers goalie Dubnyk was in de eerste periode overigens ook uitstekend bezig en hield zijn team meerdere malen op de been.

Pas in de tweede periode wisten de teams het net te vinden; Magnus Paajarvi zette de Oilers op voorsprong na een powerplay goal.  Na de goal waren de Predators opnieuw dicht bij hun eerste goal, maar opnieuw was het de paal die in de weg stond. Na 16 minuten spelen in de tweede periode was het dan toch eindelijk raak voor Nashville; defenseman Shea Weber maakte met een verwoestend afstandsschot de powerplay goal en daarmee de gelijkmaker.

Halverwege de derde periode namen de Oilers de leiding weer, dit keer door een shorthanded goal van Lennart Petrell. Jordan Eberle wist niet veel later de voorsprong uit te bouwen naar 3-1. Pas tien seconden voor tijd maakten de Predators de aansluitingstreffer, te laat om het nog spannend te kunnen maken.

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen