NHL Recaps: Dallas Stars ijzersterk, eindelijk winst Pittsburgh

Door

De menukaart van de NHL bracht acht wedstrijden op het menu. De ploegen gaan allemaal richting de kersttafel. Vannacht een tweetal knallers met Dallas dat op bezoek ging bij Minnesota en Montreal vs Nashville, maar ook antwoord op de vraag of Pittsburgh zijn vrije val kon stoppen. Ed Versteeve praat jullie graag bij.

Minnesota Wild – Dallas Stars

IMG_20151222_061249

Dallas Stars is in gevecht met Washington Capitals wie zich tot ‘kerstkampioen’ mag kronen. De Texaanse machine ging vannacht op bezoek bij Minnesota Wild, de ploeg die zij al tweemaal na OT versloegen dit seizoen en die keurig tweede staat op verliespunten in de Central Division.

Minnesota schoot uit de startblokken en nam een 2-0 voorsprong. Dallas Stars heeft dit seizoen een ploeg dat het zelden kansloos is. In amper 5 minuten in het tweede bedrijf scoorden de Stars driemaal en met 3-2 ging men de laatste 20 minuten in. Daarin besliste Dallas Stars het duel met nog eens drie treffers om met een indrukwekkende 6-3 winst van het ijs te stappen. Vernon Fiddler scoorde tweemaal voor Dallas.

Nashville Predators – Montreal Canadiens

IMG_20151222_061353

Montreal Canadiens is de ploeg die zoekende is naar zijn vorm. De Habs vonden vorm in Nashville, maar dan wel een ploeg in vorm. De Preds staan keurig op een playoff plek in Central en Weber is in bloedvorm.

De Canadiens speelden niet slecht, maar troffen een vreselijk effectief Nashville op het ijs. De thuisploeg nam een 4-0 voorsprong, waarna de Canadiens iets terugdeden. Uiteindelijk was het een ‘golden night’ voor Nashville, het won uiteindelijk met 5-1. Slechts 19 SOG noteerden de Preds tegen 35 van Montreal. Shea Weber was goed voor een goal en twee assists en staat in december op 15 punten. De Habs dreigen door de nederlaag de koppositie in de Atlantic te verspelen voor het kerstreces.

Pittsburgh Penguins – Columbus Blue Jackets

IMG_20151222_061427

Mike Sullivan is op zoek naar de eerste zege als coach van Pittsburgh Penguins. De Pens zijn 0-4-0 met een 4-15 doelsaldo onder zijn leiding. De Jackets kennen ook een moeizaam seizoen, maar wonnen de laatste twee duels wel.

Na de eerste periode stond er 1-0 Columbus in neonletters op het bord en leek het opnieuw mis te gaan. De Pens kwamen ontketend uit de kleedkamer en scoorden vier unanswered goals in een klein kwartier. De eindstand werd bepaald op 5-2, een zeer welkome, als broodnodige zege in Pittsburgh. Phil Kessel en Evgeni Malkin scoorden twee goals. En Crosby? Die deed niet mee als gevolg van een blessure. Waar Crosby precies last van heeft en hoe ernstig het is, dat is niet bekend gemaakt.

Carolina Hurricanes – Washington Capitals

IMG_20151222_061620

De enige ploeg die Dallas Stars kan bijhouden op dit moment is Washington Capitals. De ploeg van Alex Ovechkin ging vannacht op bezoek bij Carolina Hurricanes om de hoop op de kerst titel levend te houden. Carolina sprokkelt her en der de punten op de teller.

Washington oogde vermoeid, maar de ploeg barst van de kwaliteit. Goalie Grubauer, vervanger van Holtby, bleek een onneembare vesting voor de Canes. De Caps sloegen tweemaal toe via Latta en Chimera voordat Versteeg er op wonderachone wijze 2-1 van maakte. Met 6 on 4 voerde Carolina de druk op, maar Washington blokte 4 schoten in de laatste 20 seconden om de winst over de streep te trekken. Winst nummer zes op rij voor de Caps

Philadelphia Flyers – St. Louis Blues

IMG_20151222_061508

St. Louis Blues is op weg om de playoffs te halen. De ploeg staat netjes 2e achter de Dallas Stars, beter gezegd best of the rest in Central. Vannacht troffen de Blues de Philadelphia Flyers, de ploeg die volop in de race is om een playoff ticket in Metro.

St. Louis nam een stevige greep op het duel en leidde halverwege het duel comfortabel met 3-0. De Flyers wenste niet mee te werken aan de Blues feestje en kwamen tot 3-2 terug na twee periodes. In de slotperiode voltooiden de Flyers hun comeback door nog eens twee treffers te noteren. Evgeny Medvedev werd de matchwinner voor Philadelphia die de punten dankbaar meenamen.

New York Islanders – Anaheim Ducks

IMG_20151222_061537

29e. Dat is de plek waar we Anaheim Ducks terugvinden. De redactie van SportAM houdt de ranglijst wel eens op zijn kop om de Ducks bovenaan te kunnen zien staan op de stand. Een rampseizoen tot nu toe. New York Islanders kon bij winst boven stadgenoot Rangers komen, maar verloor de laatste drie duels op rij.

Na een voorsprong voor Anaheim, namen de Islanders het duel over. Drie goals in amper vijf minuten zorgden voor een 3-1 voorsprong na periode één. Manson bracht Anaheim nog op 3-2, maar New York liet zich niet verrassen. In het Barclays Center klonk applaus na een 5-2 overwinning van de thuisploeg, die daarmee een punt voorsprong namen op grote broer New York Rangers. Bij de Ducks is het armoe troef. Wat te denken van Ryan Getzlaf die in 32 duels slechts 1 schamele treffer noteerde.

Colorado Avalanche – Toronto Maple Leafs

IMG_20151222_062049

Colorado Avalanche is in vorm. De Avs wonnen de laatste vijf duels en lijken zich zowaar te mengen in de strijd om een wild card ticket. De ploeg ontving Toronto Maple Leafs dat ook in vorm is; 9 punten uit de laatste 5 beurten voor de ploeg van Babcock.

Het werd een doelpuntrijk duel. Na twee perioden prijkten er zes treffers op het wedstrijdformulier, eerlijk verdeeld over beide teams. In het slotakkoord overvleugelden de Leafs de Avs volledig; met liefst vier treffers besliste Toronto het duel. Eindstand liefst 7-4, met drie goals van Bozak en vier assists van Gardiner namens Toronto.

Edmonton Oilers – Winnipeg Jets

IMG_20151222_062257

De Jets hebben het niet makkelijk dit seizoen. De ploeg die als outsider genoteerd werd staat onderaan in de Central Division, drie punten achter op Colorado. Edmonton verloor de laatste drie duels op rij. Tijd voor een zege voor eigen publiek dus.

Winnipeg wervelde werkelijk over het ijs en legde de ene na de andere prachtaanval op het ijs. Kansen genoeg om de score te openen, en meer, maar Talbot werd de held van de avond. Edmonton scoorde tussen al het Jets geweld door liefst driemaal, voordat Winnipeg de eretreffer noteerde. 45 SOG en slechts één treffer. Beter gezegd; een fantastisch optreden van keeper Talbot die de winst van Edmonton op zijn conto kon zetten.

Foto’s Twitter

Ook leuk om te lezen