Flyers na shootout langs Lightning

Door

Dinsdagavond stond er een echte kraker op het programma in de Eastern Conference. In het eigen St. Pete Times Forum ontving het als tweede geplaatste, de Tampa Bay Lightning, de koplopers, de Philadelphia Flyers. Na een mooi en enerverend gevecht stapte Philadelphia uiteindelijk als winnaar van het ijs, maar ze hadden wel een penalty shootout nodig om de twee punten mee te nemen.

Philadelphia—dat een dag eerder overigens Kris Versteeg aantrok in een trade met de Toronto Maple Leafs—was de eerste die van zich deed spreken. In de eerste periode zette James van Riemsdyk de gasten namelijk op een 0-1 voorsprong met een bekeken wrist shot.

In de tweede periode kwamen beide ploegen pas echt op gang. Allereerst maakte Dominic Moore nog gelijk voor de Lightning, maar daarna leek Philadelphia de wedstrijd te beslissen door middel van goals van Scott Hartnell en Darroll Powe. Echter, op de helft van het tweede bedrijf stond de stand alweer gelijk.

Vincent Lecavalier zorgde met een power play-goal voor de aansluiting, waarna Teddy Purcell met een snap shot de stand weer helemaal in evenwicht bracht.

Nadat er in de derde periode en in overtime niet meer werd gescoord, moest een penalty shootout dus de winnaar aanwijzen.

Ook hier ging het lange tijd gelijk op totdat defenseman Kimmo Timonen in de zevende ronde het net wist te vinden. In de gelijkmakende beurt zag Martin St Louis zijn inzet gestopt worden door Flyers-goalie Brian Boucher en daarmee was deze titanenstrijd dus beslist.

De eerste drie ontmoetingen tussen de twee kampioenskandidaten werden allemaal door Tampa Bay gewonnen. Philadelphia loopt met deze overwinning dus niet alleen weer een puntje uit, het team van coach Peter Laviolette tankt hiermee ook aan zelfvertrouwen aangezien het de directe concurrent eindelijk verslagen heeft.

Bekijk hier de samenvatting van het duel tussen de Lightning en de Flyers:

Foto: upload.wikimedia.org

Ook leuk om te lezen