NHL Player Of The Week: Nikita Kucherov

Door

Kucherov

Het was niet de week van de verdedigers en goalies. Hun voornaamste taak is immers zorgen dat de tegenstanders niet scoren. Dat gelukte nogal matig, want het was een uitzonderlijk doelpuntrijke week in de play-offs. 4-1, 6-2, 3-2, 6-5, 5-1 en 5-4 waren uitslagen die voorkwamen. Heel veel spelers scoorden. Zo stonden bij de 5-4 na second overtime tussen Chicago Blackhawks en Anaheim Ducks liefst negen verschillende doelpuntenmakers op het scorebord. De Player of the Week van deze week komt uit die andere confrontatie, tussen de New York Rangers en de Tampa Bay Lightning. Het is een speler van die laatste ploeg. De keuze viel niet op Steven Stamkos, die in elke wedstrijd een goal maakte. Ook niet op de man die deze play-offs al op twaalf goals en achttien punten staat en ook deze week weer furore maakte; Tyler Johnson. De keuze viel op overtime hero Nikita Kucherov.

Lightning on fire in Madison Square Garden
Op maandag was Kucherov -evenals zijn eerder genoemde teamgenoot Johnson- niet te stoppen. In de met 6-2 gewonnen wedstrijd kregen zij samen de Madison Square Garden stil. Johnson scoorde drie keer, één keer shorthanded, één keer op de powerplay en één keer met het maximaal aantal spelers op het ijs. Kucherov gaf drie maal een assist. Met deze prestatie zetten zij de Lightning op gelijke hoogte met de Rangers. Bovendien gaven ze het team een enorme boost voor de wedstrijden erna.

De derde wedstrijd
Op woensdag was Kucherov absoluut de gevierde man en vooral ook met die prestatie legde hij de basis voor de uitverkiezing Player of the Week. Na drie periodes stond er een gelijke stand op het scorebord. Dus werd het overtime. In deze zo belangrijke derde wedstrijd maakte Nikita Kucherov na exact 3:33 minuten de winnende goal. De goal die de Lightning voor het eerste in de serie op voorsprong zette.

Op vrijdag kon Kucherov -evenals de gehele Lightning selectie- in de enerverende serie geen vuist maken en werd er van de Rangers verloren. Met een huidige 3-2 voorsprong in de series, lijkt de kans vrij groot dat de Lightning naar de Stanley Cup Finals gaan. En daar heeft Kucherov deze week met vier assist en een hele belangrijke game winning overtime goal behoorlijk aan bijgedragen. Dus is hij deze week de Player of the Week.

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen