Capitals pakken toch de winst tegen Islanders

Door

Over de hele wedstrijd gezien waren de Washington Capitals de bovenliggende partij, maar toch leek de ploeg van coach Bruce Boudreau de wedstrijd tegen de New York Islanders te gaan verliezen.

Islanders-goalie Nathan Lawson leek dinsdagavond namelijk niet te kloppen, maar uiteindelijk gingen de Capitals na overtime toch met de winst aan de haal.

In de tweede periode waren de Islanders tegen de verhouding in op voorsprong gekomen via een hard schot van left winger Matt Moulson. En wat Washington ook deed, dit doelpunt leek meteen de winnende goal te zijn, want de Capitals kregen de puck ondanks de recente offensieve versterkingen niet in het net.

Op de dag van de deadline versterkte Washington zich onder anderen met center Jason Arnott en richt winger Marco Sturm.

Beide schaatsers waren dicht bij een doelpunt in de openingsminuten, maar hun pogingen werden gestopt door Lawson. Zoals gezegd was de Islanders-goalie sowieso goed in vorm, want hij wist in totaal veertig schoten te keren.

Net op het moment dat New York dacht de buit binnen te hebben, wist center Brooks Laich er een verlenging uit te slepen. Met minder dan een minuut te spelen in de reguliere speeltijd veranderde hij een pass van Arnott van richting en hiermee wist hij Lawson eindelijk te verslaan.

In overtime hadden de Capitals juist helemaal niet veel tijd nodig om de wedstrijd naar hun hand te zetten. Na ruim een minuut was het superster Alexander Ovechkin die in een breakaway alleen op het New Yorkse doel afging. Met een backhand-goal besliste hij vervolgens het duel in het voordeel van de thuisploeg.

Washington blijft met deze overwinning vijfde in de Eastern Conference. De Islanders vinden we na deze vierde nederlaag op rij terug op de veertiende plek, met veertien punten achterstand op de als achtste geplaatste Carolina Hurricanes.

Bekijk hier de samenvatting van het duel tussen de Capitals en de Islanders:

Foto: nhlsnipers.com

Ook leuk om te lezen