Bears nemen afscheid van Harris

Door

Het was bijltjesdag aan het begin van de week in Halas Hall. De Chicago Bears namen afscheid van linebacker Hunter Hillenmeyer, offensive tacker Kevin Shaffer EN defensive tackle Tommie Harris (foto).

Niet dat het ‘ontslag’ van Harris als een donderslag bij heldere hemel komt. De tackle zou al voor het komende seizoen recht hebben gehad op drie miljoen dollar aan bonussen, terwijl hij al vier jaar lang niet meer de mannetjesputter is die hij ooit was.

,,Ik wist dat het eraan zat te komen en ik weet dat het niet persoonlijk is,” reageerde Harris gelaten. ,,Ik wil de McCaskeys (Bears eigenaren, red.) bedanken, en ik wil de fans zeggen dat ik van ze hou. Ik ga de stad en m’n ploeggenoten missen. Ik denk dat Chicago een van de beste kleedkamers heeft.”

Tommie Harris werd in 2004 als veertiende overall pick uit de Universiteit van Oklahoma gedraft door de Bears. In zijn eerste drie seizoenen was hij hands down de beste three nose tackle in de league en schopte hij het tot drie opeenvolgende Pro Bowls (2005-2007).

Aan het slot van het 2006 seizoen, waarin Chicago de Super Bowl haalde, ging het echter mis. Harris scheurde zijn hamstring en werd bovendien nog eens geteisterd door een knieblessure.

Eenmaal terug op het veld, bleek zijn explosiviteit en oerkracht van weleer verdwenen. Tommie Harris werd nooit meer de oude.

Maandag haalde hij er zijn schouders over op. Zo gaan de dingen nu eenmaal. ,,Het is in het zakenleven niet anders dan in de sport,” sprak hij. ,,Als je niet naar behoren presteert, dan word je gedegradeert of ontslagen.”

Harris (27) liet weten ervan overtuigd te zijn komend seizoen elders in de NFL te spelen.

Foto: beargoggleson.com

Ook leuk om te lezen