Murphy verkiest Celtics boven Heat

Door

Forward Troy Murphy heeft getekend bij de Boston Celtics. Hij twijfelde enorm tussen de aanbiedingen van de Miami Heat en de Celtics, maar besliste uiteindelijk toch om naar de Beantown te trekken.

Hiermee wordt Boston enorm geholpen en houdt het tegelijkertijd ook Miami wat in toom, want hun frontcourt is maar dunnetjes.

De Portland Trailblazers, New York Knicks en Orlando Magic hadden ook graag op de diensten van Murphy willen rekenen, maar de forward wilde de garantie hebben om bij een team te spelen waarmee hij ver kan komen in de play-offs.

Hij heeft op dit moment het meest aantal wedstrijden achter zijn naam zonder ooit een play-offwedstrijd te spelen, namelijk 639.

Bij de Celtics zien ze Murphy als hun nieuwe P.J. Brown, die zich in 2008 bij het team voegde en er met zijn rebounding een grote rol speelde in het winnen van het kampioenschap dat jaar. Samen met Kevin Garnett, Paul Pierce en Ray Allen was hij een van de kernleden van dat team.

De Heat reageerde teleurgesteld op het nieuws dat ze Murphy niet konden binnenhalen. Nu Udonis Haslem nog aan het revalideren is van een blessure aan de voet hadden ze graag iemand gehad die wat van zijn minuten kon spelen.

Miami hoopte ook op zowel Murphy als Mike Bibby, die zijn hele salaris van 6,2 miljoen dollar voor volgend seizoen heeft opgegeven om de Washington Wizards ervan te overtuigen om hem de transfermarkt te laten opzoeken en een nieuwe club te vinden.

Foto:

Ook leuk om te lezen