NHL play-offs: Capitals schakelen Flyers uit en treffen Penguins

Wederom drie duels vannacht, waarvan twee op een mooie Nederlandse tijd. Washington Capitals nam het op tegen Philadelphia Flyers. De ploeg stond 3-0 voor, maar verdedigt nu nog een 3-2 voorsprong. Ook Dallas Stars en New York Islanders verdedigen een 3-2 voorsprong. De Stars treffen Minnesota Wild, terwijl Florida Panthers tegen de Islanders uitschakeling hoopt te voorkomen.

Philadelphia Flyers – Washington Capitals

Waar de Capitals in het vorige duel een fors overwicht hadden ten opzichte van de Flyers maar toch verloren, was dit duel spannender. Met een 29-26 schotentotaal lagen beide ploegen dicht bij elkaar, maar de Capitals hadden wel weer licht de overhand. Vandaag konden zij dat overwicht wel omzetten in een overwinning. Nicklas Backstrom maakte het enige doelpunt van de wedstrijd. Michal Neuvirth kreeg daarmee slechts twee doelpunten tegen in drie duels in de play-offs, maar het was niet genoeg om uitschakeling te voorkomen. Vooral de powerplay mag zichzelf dat aanrekenen, slechts één maal waren de Flyers in deze serie succesvol op de powerplay. In dit duel wisten de Flyers niet te profiteren van een vier minuten powerplay, waarvan twee minuten met twee man meer.

Minnesota Wild – Dallas Stars

Na twee periodes leek Game 6 in St. Paul wel gespeeld. De Dallas Stars waren uitgelopen naar een 4-0 voorsprong en de Wild leken helemaal de weg kwijt. Twee doelpunten binnen zestien seconden brachten vroeg in de derde periode het geloof echter terug voor Minnesota en toen even later ook de 4-3 viel leek alles nog mogelijk. Zelfs de 5-3 deed de Wild niet terugdeinzen en na het vierde doelpunt voor de thuisploeg in amper elf minuten braken vijf knotsgekke minuten aan. Uiteindelijk viel de gelijkmaker niet, want een miraculeuze redding van Lehtonen – de puck was zeker driekwart over de lijn – in de slotfase voorkwam de overtime die deze wedstrijd eigenlijk verdiende. Voor de winnende Stars was Jason Spezza met een goal en liefst drie assists de man van de wedstrijd.

New York Islanders – Florida Panthers

Een stuk minder doelpunten vielen in Brooklyn, maar het duel was zeker niet minder spannend. In een wedstrijd die buitengewoon losjes werd gefloten door de scheidsrechters brak Jonathan Hubardeau vlak voor de eerste pauze al vallend de ban met een heerlijk schot in de bovenhoek. Lang leek die ene prachtgoal het enige doelpunt van de avond te worden, maar nadat de scheidsrechters in de slotminuut een overtreding op Florida’s Trocheck over het hoofd zagen – hij had de puck op zijn stick en het doel van de Islanders was leeg toen hij van achteren werd neergehaald – scoorde Tavares tien seconden later aan de overkant de gelijkmaker. Luongo stopte in eerste instantie de puck, dacht er bovenop te vallen, maar de puck lag naast hem en Tavares was er als de kippen bij om alsnog de 1-1 binnen te prikken. De Islanders begonnen vervolgens furieus aan de overtime en het was voor de Panthers aan Luongo te danken dat de wedstrijd niet al rap voorbij was. Na meer dan een half uur extra speeltijd velde opnieuw Tavares alsnog ’t oordeel over Florida met een handig wrap-around goal op zijn eigen rebound. De 2-1 overwinning voor de Islanders betekent hun eerste winst in een playoffserie sinds 1993. Hun volgende tegenstander is de Tampa Bay Lightning.