NHL Recaps: Columbus en Calgary stunten, opnieuw zorgen in Anaheim

De opmaat naar een overvol hockeyweekend, betekent vaak een wat magere vrijdag. Vier duels waren er te zien vannacht, waaronder San Jose dat het opnam tegen Detroit en Anaheim Ducks vs New York Islanders. Ed Versteeve en Jens Demuynck blikken terug.

Detroit Red Wings – San Jose Sharks

IMG_20151114_084022

Bij Detroit keerde Pavel Datsyuk terug na maandenlang blessureleed. De Wings ontvingen San Jose Sharks die 7 van de laatste 9 duels wonnen.

Detroit nam vroeg een voorsprong, maar na 40 minuten hockey stond er 3-1 voor San Jose op het bord. De 3-2 van Pulkkinen kwam te laat voor de thuisploeg en zo gingen de punten mee met de Sharks.

Anaheim Ducks – New York Islanders

IMG_20151114_093628

Anaheim Ducks kende een korte opleving na een dramatische start, maar lijkt weer af te glijden. Het ontving New York Islanders in eigen huis.

Opnieuw ging het niet van een leien dakje voor de thuis ploeg. Halverwege de tweede stond het 2-0 achter, toen Corey Perry de achterstand verkleinde. In het derde bedrijf besliste Frans Nielsen met twee treffers de wedstrijd; 4-1 New York Islanders en opnieuw zorgen voor Anaheim coach Boudreau.

Pittsburgh Penguins – Columbus Blue Jackets

IMG_20151114_084126

Een duel uit de Metropolitan Division waar Pittsburgh het opnam tegen de rode lantaarn uit Columbus. Ze mogen dan wel onderaan bengelen, maar dat zegt niet veel. In de National Hockey League kan iedereen van iedereen winnen. Dat werd nog maar eens bewezen. Columbus maakte het verschil in de tweede periode door twee snel op elkaar volgende doelpunten te maken. Kris Letang kon in de laatste minuut nog de aansluitingstreffer maken, maar dit doelpunt kwam te laat voor de Penguins.

Washington Capitals – Calgary Flames

IMG_20151114_084048

Beide ploegen kwamen gisteren ook al aan de bak, met wisselend succes. Washington won en Calgary verloor hun wedstrijd. Het verschil in deze wedstrijd was dan ook miniem. De Flames hadden in het begin van de derde periode een 0-2 voorsprong na doelpunten van Frolik en Monahan. In het laatste kwartier kon Washington de scheve situatie nog recht trekken, waardoor we een overtime kregen. In deze extra tijd besliste Monahan de wedstrijd waardoor de twee punten mee naar Calgary mogen.