NHL Recaps: Evgeni Malkin wijst Pittsburgh de weg

Maar liefst acht duels op de dinsdagavond in de NHL. Pittsburgh Penguins, met Daniel Sprong,  ontving Minnesota Wild en Dallas Stars en New Jersey Devils, twee ploegen in bloedvorm, kwamen o.a. in actie. Jens DeMuynck, Rowdy van Grieken en Ed Versteeve blikken terug.

Pittsburgh Penguins – Minnesota Wild

IMG_20151118_070325

De Penguins hebben elkaar de waarheid gezegd na de 4-0 nederlaag tegen New Jersey afgelopen zaterdag. Met Minnesota Wild op het programma kon het de borst nat maken.

Perron zette Pittsburgh na een minuut op voorsprong, maar Granlund bracht de teams weer in evenwicht. Aan de hand van Evgeni Malkin namen de Pens een 4-1 voorsprong. Minnesota kwam terug tot 4-3, maar verder liet Pittsburgh het niet komen. Daniel Sprong speelde een kleine rol dit keer en kwam tot iets meer dan vijf minuten TOI.

Calgary Flames – New Jersey Devils

IMG_20151118_070033

In de eerste periode zetten TJ Brodie en Matt Stajan de Flames op een comfortabele 2-0 voorsprong, door vlug achter elkaar halverwege de eerste periode doel te vinden. In de tweede periode verzorgde Bobby Farnham de aansluitingstreffer voor New Jersey, maar de honderdste treffer van David Jones bracht de marge voor de Flames weer op twee. Jordin Tootoo scoorde later die periode nog de 3-2, maar dichterbij zouden de Devils niet komen.

Boston Bruins – San Jose Sharks

IMG_20151118_070433

Aan doelpunten geen gebrek in deze wedstrijd. In het eerste half uur van de partij werd er maar liefst acht keer gescoord. De Sharks (10-8-0) namen daarvan vijf voor hun rekening. In de laatste periode kon Bergeron nog de aansluitingstreffer maken, maar verder kwamen de Bruins (8-8-1) niet meer. Pavelski was de grote man met 1 goal en 2 assists.

Buffalo Sabres – Dallas Stars

IMG_20151118_070408

De Dallas Stars denderen rustig verder in deze competitie. Ook Buffalo vormde geen enkel probleem voor de geoliede machine uit Dallas (15-4-0). Heel even leek het er op dat Buffalo (8-9-1) het de Stars nog moeilijk zouden maken door twee snel op elkaar volgende powerplay doelpunten te maken, maar de tweede goal werd terecht afgekeurd wegens offside. Seguin kon in de laatste minuten de wedstrijd helemaal beslissen door de 1-3 in doel te verwerken.

Nashville Predators – Anaheim Ducks

IMG_20151118_070148

Na ruim negen minuten spelen trof Predators-aanvoerder Shea Weber doel op de powerplay; 1-0. Echter, een minuut later scoorde Rickard Rakell alweer de gelijkmaker. Binnen drie minuten was het James Neal die Nashville opnieuw op voorsprong zette. Salomaki verzorgde in de tweede periode de 3-1, Santorelli bracht namens Anaheim de marge weer op één. Maar dankzij geweldig keeperswerk van Pekka Rinne (38 reddingen), gingen de Predators er met de volle buit vandoor.

Philadelphia Flyers – Los Angeles Kings

IMG_20151118_070125-1

De supporters werden verwend in Philadelphia met een hoogstaande partij hockey. Twee ploegen die aan elkaar gewaagd waren en ze lieten elkaar dan ook geen duimbreed in de weg. Claude Giroux leek de thuisploeg naar de overwinning te schieten in de derde periode, maar 56 seconden voor tijd kon Lucic nog gelijkmaken. In de overtime gingen de ploegen gewoon verder met het publiek te vermaken, maar gescoord werd er niet meer. Kopitar was vervolgens de enige speler die wist te scoren in de shootouts waardoor de twee punten mee naar LA gaan.

Columbus Blue Jackets – St.Louis Blues

IMG_20151118_070500

Een onherkenbaar zwak St.Louis werd bij momenten helemaal weggespeeld door de Blue Jackets, een kansenverdeling van 38-20 zegt wellicht genoeg. Behalve in de eerste periode, daar konden de Blues nog gelijke tred houden en kwamen ze zelfs op voorsprong. Daarna was het enkel Columbus dat de klok sloeg en daaruit volgden dan ook drie doelpunten. Brandon Saad was de man van de wedstrijd met twee doelpunten in een 3-1 overwinning voor Columbus.

Toronto Maple Leafs – Colorado Avalanche

IMG_20151118_070353

Zo gemakkelijk Colorado de afgelopen wedstrijden scoorden, zo moeizaam ging het deze nacht in Toronto. Op het gebied van schoten op doel zouden de Avalanche deze partij gewonnen hebben, maar het zijn nu eenmaal de doelpunten die tellen en daarin waren de Maple Leafs duidelijk de betere ploeg. Toronto won met maar liefst 5-1 waardoor Colorado hun reeks van drie zeges op een rij zagen stoppen.