Thrashers pakken belangrijke uitzege

De Atlanta Thrashers hebben een goed moment gekozen om weer te beginnen met het winnen van uitwedstrijden. Na zes verloren uitwedstrijden op rij werd er in Raleigh met 2-3 van directe concurrent Carolina Hurricanes gewonnen.

Door deze zege kruipt Atlanta weer richting een play-offsplek en staat het nu op de tiende plek op vijf punten achterstand van de als achtste geplaatste Buffalo Sabres.

De overwinning betekende ook het einde van een andere negatieve serie; de Thrashers hadden namelijk al vier wedstrijden niet meer gewonnen van de Hurricanes. Doordat de zege pas in overtime tot stand kwam, hield Carolina toch nog een belangrijk punt over aan deze wedstrijd.

Hierdoor komen ze in punten gelijk met de Sabres, maar blijven ze wel op de negende plek staan omdat ze een wedstrijd meer hebben gespeeld.

De Hurricanes begonnen sterk aan de wedstrijd. Na ruim drie minuten scoorde nieuwkomer Rob Schremp tijdens een power play-situatie voor de bezoekers en tien minuten later verdubbelde Tobias Enstrom (foto) de voorsprong via een one-timer na een pass van Nik Antropov.

Halverwege de tweede periode zorgde Troy Bodie voor de aansluitingstreffer; hij scoorde zijn eerste doelpunt voor de Hurricanes uit een rebound na een afstandsschot van Bryan Allen.

In de derde periode trok de thuisploeg de stand weer helemaal gelijk toen Erik Cole in een breakaway Thrashers-goalie Ondrej Pavelec wist te passeren. De actie van Cole was fraai, maar de pass van Cory Stillman vanuit zijn eigen verdedigingsvak die eraan vooraf ging, was helemaal perfect.

Aan het begin van de overtime-periode werd de wedstrijd in het voordeel van de Thrashers beslist en goalie Pavelec speelde hierbij een zeer belangrijke rol. Hij stopte namelijk de inzet van Joni Pitkanen tijdens een ‘3-on-1’ breakaway en meteen uit de tegenstoot ontstond er een ‘2-on-1’ breakaway voor Atlanta, waaruit Tim Stapleton met een tip-in voor de beslissende treffer zorgde.