Lundqvist verschalkt Capitals opnieuw: 5-0

Door

New York Rangers v Washington Capitals - Game Seven

Het was een avond vol records en statistieken in de Amerikaanse hoofdstad, waar de Washington Capitals met 5-0 onderuit gingen tegen de New York Rangers. Goalie Henrik Lundqvist stal met zijn tweede shut-out op rij de show, maar werd aanzienlijk geholpen dankzij onverwachte doelpuntenmakers aan de New Yorkse zijde.

Amper 24 uur eerder had Lundqvist de Capitals in Game 6 doelpuntloos gehouden en dat uitstekende spel zette hij in de eerste periode door. De openingsgoal werd gescoord door de vierde lijn van de Rangers en kwam van de stick van Arron Asham. Enkele minuten later deed ook de derde lijn een duit in het zakje en dit keer was het Taylor Pyatt met de treffer.

Een goal van Michael Del Zotto bracht de stand onverwacht op 3-0. Het plan dat de Capitals vervolgens voor de derde periode schreven kon na 13 seconden al de prullenbak, toen captain Callahan een fout van Erskine genadeloos afstrafte. Het verweer van de Capitals was na de 4-0 definitief gebroken en Zuccarello’s 5-0 was de slagroom op de taart.

Henrik Lundqvist is de eerste goalie sinds Dominik Hasek in 2002 die in een serie in Game 6 en Game 7 back-to-back shut-outs keept. Het is voor het eerst in 87 jaar clubgeschiedenis dat de New York Rangers Game 7 als uitploeg winnen. De vorige vijf kansen gingen verloren, terwijl de Rangers nog nooit een Game 7 in eigen huis verloren (5-0). Alex Ovechkin wist opnieuw niet te scoren. Zijn laatste punten kwamen in game 2 van de serie, terwijl hij voorheen nooit eerder meer dan één wedstrijd geen punten had gepakt in de play-offs.

De 5-0 overwinning van de Rangers is tevens de grootste shutout overwinning voor een uitploeg in een Game 7 in de geschiedenis van de NHL. Nooit eerder won een underdog met zulke cijfers en zonder tegengoal in de allesbeslissende wedstrijd. De Rangers treffen dankzij dit record de Boston Bruins, die op bijzondere wijze de Toronto Maple Leafs in hun Game 7 versloegen.

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen