Comeback Bruins dompelt Toronto in diepe rouw

Door

Toronto Maple Leafs v Boston Bruins - Game Seven

Met nog een kwartier te spelen leek er geen vuiltje aan de lucht voor de Toronto Maple Leafs. Een 4-1 voorsprong en op het punt om een 3-1 achterstand in de serie om te buigen in een verrassende plek in de tweede ronde. Een bizarre ontknoping leverde de Bruins echter overtime op en het winnende doelpunt van Brad Marchand betekende voor Boston een ticket voor de eerste play-off serie tegen de New York Rangers sinds veertig jaar.

Het duel ging in de eerste twee periodes behoorlijk gelijk op. Cody Franson revancheerde zich voor een opvallende turnover door voor ’t eerst in zijn carriere twee goals in één wedstrijd te scoren. Die 2-1 voorsprong werd in de derde periode door Phil Kessel en Nazem Kadri uitgebreid tot 4-1.

De 4-2 van Nathan Horton leek het te late begin van een comeback, maar toen met goalie Tuukka Rask op de bank en amper negentig seconden te spelen ook de 4-3 viel gingen de Bruins-fans er nog een laatste keer goed voor zitten. Dertig seconden later voltrok zich het onmogelijke en schoot Patrice Bergeron vanaf de blauwe lijn ook de gelijkmaker binnen.

Die mentale tik kwamen de Leafs niet meer te boven en het was Brad Marchand die het definitieve oordeel velde door de 5-4 na enkele minuten verlenging binnen te schieten. De verslagenheid bij de Maple Leafs werd nog het beste samengevat door Phil Kessel, die tegen de toegestroomde journalisten slechts “4-1 voor. Dat mag je nooit verliezen.” mompelde.

Boston voorkomt door deze Houdini-act een nieuwe blamage in de eerste ronde. Vorig jaar verloren ze als #2 seed Game 7 in overtime van de Washington Capitals.

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen