Taylor Hall

NHL Three Stars of the Week – Week 50

Door

Taylor Hall
Het was weer een drukke week op het gebied van ijshockey, met veel mooie wedstrijden en goals. Wie waren de uitblinkers en waren tevens het meest waardevol voor hun team?

1: Taylor Hall – Edmonton Oilers
Taylor Hall leverde afgelopen week een grote bijdrage aan de sterke serie waaraan de Oilers bezig zijn. De ploeg uit Edmonton is bezig aan een knappe reeks, tijdens de laatste 5 duels wisten de Oilers de volle score te behalen. Deze 5-0-0 streak, die overigens werd behaald in uitsluitend thuisduels, is vooral te danken aan Taylor Hall. De 24-jarige left winger noteerde onder andere vier punten (2 goals en 2 assists) tegen de NY Rangers en hielp de Oilers aan twee punten doormiddel van een overtime goal tegen de San Jose Sharks. Daarnaast scoorde Hall in vijf op één volgende wedstrijden, een evenaring van zijn oude record uit maart 2014. Niet onbelangrijk om te vergeten: Hall staat nu op de gedeeld eerste plaats met vijf goals als het gaat om game-winning goals en bovendien staat hij met 34 punten op de vierde plaats in de overall rankings van de NHL.

2: Corey Crawford – Chicago Blackhawks
De Blackhawks stoomden afgelopen week op naar de tweede plaats in de Central division en dat was mede te danken aan de sterke optredens van goalie Corey Crawford. In de afgelopen drie duels behaalde Crawford een save percentage van 0,989 en kreeg gemiddeld 0,33 goals tegen. Bovendien wist de 30-jarige goalie twee keer zijn doel schoon te houden, zowel tegen de Winnipeg Jets als tegen de Vancouver Canucks kreeg Crawford geen enkele goal tegen. Corey Crawford gaat nu, weliswaar samen met Devan Dubnyk en Jake Allen, aan kop in het shutouts klassement. Met een 15-7-2 record in 24 optredens in dit nog prille seizoen, kun je toch zeggen dat Crawford helemaal niet verkeerd bezig is.

3: Justin Faulk – Carolina Hurricanes
Justin Faulk scoorde twee keer tegen de Dallas Stars vorige week dinsdag, zijn tweede multi goal game uit zijn carrière, daarna was hij goed voor twee assists in de wedstrijd tegen de Anaheim Ducks en ten slotte wist Faulk ook nog eens een assist en een goal mee te pikken in de wedstrijd tegen de Arizona coyotes. In totaal dus 6 punten in de afgelopen drie wedstrijden voor de Amerikaanse verdediger. Tevens leidt Faulk in het klassement voor goals gemaakt door verdedigers, deze twaalf goals werden allemaal gescoord tijdens powerplay situaties. Dit laatste in het achterhoofd houdend, zou Faulk zomaar eens een gooi kunnen doen naar het record van Sheldon Souray, die als verdediger 19 powerplay goals wist te maken in het seizoen 2006-2007.

Foto: Getty Images/archief

Ook leuk om te lezen