LA Kings wint na bizarre slotfase

San Jose Sharks v Los Angeles Kings - Game Two

Tot amper twee minuten voor tijd leken de Los Angeles Kings de tweede wedstrijd in de play-offs tegen San Jose Sharks te gaan verliezen, maar twee goals op de powerplay bezorgde hen op het laatste moment alsnog de winst.

Jeff Carter had de Kings al in de eerste periode op 1-0 gezet en toen vroeg in de tweede periode de 2-0 uit de powerplay viel, leek Los Angeles op rozen te zitten. Patrick Marleau scoorde na zo’n tien minuten in de tweede periode met zijn vijfde goal in de play-offs echter de aansluitingstreffer en een kleine vier minuten later trok Brad Stuart de stand gelijk. In de derde periode namen de Sharks voor het eerst in de wedstrijd de leiding dankzij Marc-Edouard Vlastic. Dat leek tot twee minuten voor het einde van de wedstrijd de winnende goal te zijn, maar dat was buiten de powerplay van de Kings gerekend.

Dustin Brown scoorde op 1.43 voor het einde toch nog de gelijkmaker voor de Kings. De goal viel op de powerplay. Slechts 22 seconden later waren de Kings opnieuw succesvol op de powerplay. Trevor Lewis kon de game winning goal op zijn naam schrijven. ‘De powerplay deed het voor ons toen we het het meeste nodig hadden’ zei hij. Helemaal tevreden waren de Kings niet. Lewis vervolgt: ‘We hebben nog wat werk te doen en moeten beter worden, maar dit was een belangrijke overwinning voor ons.’ Ook Kings Dustin Brown zag verbeterpunten; ‘We zijn blij met het resultaat, maar we moeten beter spelen. We kunnen het niet iedere keer op zo’n situatie laten aankomen’.

De Kings hebben nu inclusief het reguliere seizoen al 11 thuiswedstrijden op rij gewonnen. Aanknopingspunt voor de Sharks; de volgende wedstrijd wordt zaterdag in San Jose gespeeld.