Parise verlengt contract bij Devils met één jaar

Door

De New Jersey Devils hebben overeenstemming bereikt met Zach Parise over de verlenging van diens contract met één jaar. Hiermee voorkomen de Devils en Parise de arbitration die de club in juni had aangevraagd nadat eerdere pogingen om het contract van de veel scorende left winger te verlengen op niets waren uitgelopen.

Vrijdagmiddag kwamen beide partijen namelijk toch tot een overeenstemming waardoor de club voorkomt dat Parise in 2012 een restricted free agent wordt. Deze overeenkomst is volgens Lou Lamoriello, president en general manager van de club, niet het eindstation want de club en speler zetten de onderhandelingen over een meerjarig contract gewoon voort.

Het was al langer bekend dat de Devils Parise graag langer aan zich wilden binden. Het feit dat de 27-jarige aanvaller het afgelopen seizoen slechts dertien wedstrijden (drie goals) in actie kwam vanwege een zware knieblessure, deed daar niets aan af, aangezien Parise de jaren daarvoor al had aangetoond dat hij zeer belangrijk is van de aanval van de Devils. In de voorgaande vier seizoenen was hij namelijk goed voor maar liefst 146 goals.

Eerder deze week werd al bekendgemaakt dat de Devils veteraan Brian Rolston naar de New York Islanders hadden getrade voor aanvaller Trent Hunter. Met deze deal zorgde New Jersey dat er extra salarisruimte van iets meer dan drie miljoen dollar vrijkwam. Er werd toen al gesteld dat dit extra beschikbare kapitaal gebruikt kon gaan worden om Parise over de streep te trekken. En dit is uiteindelijk dus gelukt.

Parise had donderdagavond overigens al aangegeven dat hij het liefst zou betekenen bij het team waarmee hij in 2005 in de NHL debuteerde: „Ik heb het steeds gezegd dat dit de plek is waar ik wil zijn en wil spelen. Ik heb dus helemaal geen plannen om iets anders te ondernemen,” aldus Parise.

Foto: northjersey.com

 

Ook leuk om te lezen