Sharks in zes wedstrijden langs Kings

De San Jose Sharks hebben zich maandagavond als derde team geplaatst voor de halve finales van de play-offs in de Western Conference. Het team van coach Todd McLellan had in Los Angeles een overtime nodig om hun vierde wedstrijd te winnen en zich daarmee definitief te ontdoen van de Los Angeles Kings.

Na een doelpuntloze eerste periode opende Kyle Wellwood vroeg in het tweede bedrijf de score voor de bezoekers. Deze voorsprong bleef tien minuten staan totdat Justin Williams optimaal wist te profiteren van de eerste power play-situatie voor de thuisploeg. Toch gingen de Sharks met een voorsprong de twee onderbreking in want tegen het einde van de periode tekende Jason Demers met een knap diagonaal schot voor de 1-2.

De teams stonden echter nog maar net op het ijs voor de derde periode toen Ryan Smyth de Kings voor de tweede keer langszij bracht. Toch kon de ploeg van coach Terry Murray niet verhinderen dat de Sharks voor de derde keer een voorsprong namen. Dit keer was het Dany Heatley die goed doorzette en met een hard schot in de kruising Kings-goalie Jonathan Quick kansloos liet.

Los Angeles liet zich echter opnieuw niet uit het veld slaan door deze derde tegenslag en ging op zoek naar de gelijkmaker. Deze kwam er halverwege de derde periode ook tijdens een power play-situatie. Trevor Lewis stond namelijk op de goede plek toen Sharks-goalie Anttii Niemi een schot van Jarrot Stoll niet onder controle kreeg en met dit doelpunt dwong hij een verlenging af.

Deze verlenging duurde echter niet lang, want na ruim twee minuten viel de beslissing al. Sharks-captain Joe Thornton kreeg via de schaats van Patrick Marleau de puck voor zijn stick en aarzelde geen seconde. Hij schoof de puck in het lege doel en bezorgde daarmee zijn team een plek in de volgende ronde.