NHL Recaps: Dallas Stars ongenaakbaar!

Door

Zeven duels stonden er op het programma. Tot in de vroege morgen kwamen er teams in actie. Koploper Dallas verscheen op het ijs, Patrick Kane namens Chicago deed een poging om zijn streak te continueren, Daniel Sprong speelde met Pittsburgh tegen Los Angeles Kings en nog veel meer. Ed Versteeve blikt terug.

Dallas Stars – Philadelphia Flyers

IMG_20151212_062600

Dallas Stars is op een derde van het seizoen ongenaakbaar. De koploper in de NHL verloor slechts vijf keer en heeft een voorsprong van zeven verliespunten op Montreal. Philadelphia Flyers mocht vannacht een poging doen om Dallas Stars pootje te lichten.

De Flyers begonnen prima door via Gostisbehere een voorsprong te nemen na 30 minuten, maar aan het einde van periode twee stond Dallas op 2-1. Business as usual voor Dallas Stars die in de slotfase de 3-1 scoorden en daarmee de 22e zege in 29 duels noteerden.

Chicago Blackhawks – Winnipeg Jets

IMG_20151212_064216

Central Division rivals Chicago Blackhawks en Winnipeg Jets zijn in gevecht om een directe playoff plek. Voor aanvang van het duel bedroeg de marge vier punten in het voordeel van Chicago. En uiteraard de vraag: zou Patrick Kane weer een punt noteren?

De Jets en Hawks maakten er een boeiend gevecht van in het United Center. Opvallend was dat er geen goal gescoord werd tijdens even strength. Tweemaal werd er gescoord tijdens de powerplay en beide keren was het Chicago. Toews en, jawel, Kane waren de doelpuntenmakers. De point streak van Patrick Kane staat inmiddels op 25 duels. De Hawks rukken op naar plek drie in de Central Division.

New Jersey Devils – Detroit Red Wings

IMG_20151212_064409

Detroit Red Wings is lastig te kloppen in reguliere speeltijd. De ploeg van Jeff Blashill is inmiddels 12 duels op rij met minimaal een punt van het ijs gestapt. Vannacht ging het op bezoek bij New Jersey Devils, de onzichtbare sluipmoordenaar in de NHL, die zich gewoon in het playoff geweld hebben gemeld.

Na twee perioden had Detroit het duel in handen. Door goals van Tatar en Nyquist stonden de Red Wings met 2-0 voor. Het was een tijdje geleden dan Detroit een matige derde periode afleverden, maar nu was het weer zover. New Jersey kwam langszij om vervolgens in OT toe te slaan. Palmieri werd matchwinner voor de Devils. Ondanks de nederlaag staat de point streak van Detroit op dertien duels.

Pittsburgh Penguins – Los Angeles Kings

IMG_20151212_064327

Pittsburgh Penguins coach Johnston voelt langzaam aan de druk groter worden. De Penguins kennen een ronduit matig seizoen tot zover met een 14-10-2 record. Los Angeles Kings is onopvallend aan de kop van de Pacific beland en heeft daar een voorsprong van 10 verliespunten op de nummer twee.

De Kings namen tot tweemaal toe een voorsprong in een duel waarin goalies Quick (LAK) en Fleury (PIT) uitblonken. Maar even zoveel keer kwam Pittsburgh langszij. De beslissing viel na shootouts; Gaborik scoorde in de vierde ronde zodat de winst met Los Angeles het vliegtuig in ging.

Edmonton Oilers – New York Rangers

IMG_20151212_064518

New York Rangers is nog steeds terug te vinden in de top, maar de Blueshirts zijn niet meer zo steady als in het begin. Edmonton staat in de onderste regionen maar boekt de laatste duels steeds meer winstpartijen.

Het publiek in Edmonton kreeg een onvervalst avondje hockey voorgeschoteld. Na 60 minuten speeltijd waren er twaalf goals op het scorebord te vinden. Twee minuten voor tijd kwam New York op 5-5, maar 68 seconden later prijkte er een 7-5 zege op het bord voor de Oilers, die daarmee de vijfde zege op rij boekten.

Arizona Coyotes – Minnesota Wild

IMG_20151212_064555

Zowel Arizona Coyotes als Minnesota Wild zijn in een heftig gevecht verwikkeld om een playoff plek te bemachtigen. Arizona heeft de punten hard nodig in de Pacific, terwijl Minnesota op verliespunten de nummer twee in Central is.

Minnesota nam vroeg in periode twee een voorsprong door Spurgeon, maar aan het einde van de periode scoorde de Coyotes de gelijkmaker via Boedker. Boedker werd de held van de avond toen hij vroeg in overtime het duel besliste in het voordeel van Arizona en daarmee twee hele belangrijke punten op de teller van de Coyotes zette.

Anaheim Ducks – Carolina Hurricanes

IMG_20151212_064649

Anaheim Ducks zit weer in een fase waarin het alle zeilen bij moet zetten en dat is opmerkelijk te noemen. De Ducks staan in de onderste regionen. Daar vinden we ook Carolina Hurricanes terug, die vaak goed spelen maar daar geen punten aan koppelen.

Ditmaal was goed spel en goals maken wél aan de Canes besteed en dan vooral aan Jeff Skinner. Na twee perioden stond er 3-0 op het bord waarna Carolina in het slot uitliep naar een 5-1 zege. Skinner scoorde een hattrick en de Ducks leden opnieuw een smadelijke nederlaag voor eigen publiek. Werk aan de winkel voor coach Boudreau.

Ook leuk om te lezen