Red Wings op weg naar nieuwe sensatie

Door

Chicago Blackhawks v Detroit Red Wings - Game Four

De Detroit Red Wings hebben de vierde wedstrijd in de play-offs tegen de Chicago Blackhawks met 2-0 gewonnen. De ploeg uit Detroit leidt in de series nu met 3-1 en staat door de eerst geplaatste ploeg uit de Western Conference uit te schakelen op het punt opnieuw voor een sensatie te zorgen. Detroit, zelf slechts als zevende geplaatst, schakelde ook het als tweede geplaatste Anaheim Ducks al uit.

Ondanks in totaal 24 schoten (14 voor Chicago, 10 voor Detroit) werd er in de eerste periode niet gescoord. In de tweede periode was het de Tsjech Jakub Kindl die de openingstreffer maakte. In de derde periode kwamen de Red Wings slechts tot vijf schoten, maar vlak voor tijd wist Daniel Cleary toch een empty-net goal te scoren en daarmee de winst voor Detroit te bezegelen.

‘De belangrijkste goal van mijn leven tot nu toe’ reageerde de opgetogen Kindl als reactie op zijn openingsgoal. De goal viel één seconde voordat de penalty van Chicago Blackhawks captain Jonathan Toews zou eindigen. ‘Ik ga niks zeggen over de scheidsrechters’ zei Toews, om te vervolgen met; ‘Het is duidelijk dat ik het niet eens ben met de calls, maar het gebeurt in het heetst van de strijd. Zij zien wat zij zien.’ Chicago aanvaller Patrick Sharp houdt nog wel het vertrouwen; ‘Het heeft geen zin onze hoofden te laten hangen. We staan met de rug tegen de muur, maar we moeten onze beste wedstrijd spelen in Chicago. Een andere optie is er niet. We kunnen het nog halen. We moeten voor onszelf, voor ons team en voor de stad een manier vinden om het alsnog voor elkaar te krijgen.’ Komende zaterdag hebben de Blackhawks in Chicago de kans om via een overwinning nog in de series te blijven.

In de andere series wonnen de Kings in Los Angeles het vijfde duel tegen de San Jose Sharks. De Kings wonnen met 3-0 en staan nu met 3-2 voor in de series. Anze Kopitar in de tweede periode en Slava Voynov en Jeff Carter in de derde waren de doelpuntenmakers. Zondag zal de zesde wedstrijd gespeeld worden, dan in San Jose. Net als de Blackhawks moeten de Sharks die wedstrijd winnen om niet uitgeschakeld te worden.

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen