Rentree Forsberg van korte duur

Door

Een week, en twee wedstrijden, nadat Peter Forsberg zijn handtekening zette onder een contract dat hem voor de rest van het seizoen aan de Colorado Avalanche verbond, heeft de Zweed zijn rentree alweer beëindigd. En deze keer is het naar eigen zeggen het definitieve einde van zijn carriere.

Forsberg kondigde maandagmiddag tijdens een persconferentie zelf zijn afscheid aan: „Uiteindelijk is nu dan echt het moment daar dat ik stop met ijshockey. Er is geen ruimte voor twijfel meer. Ik heb het geprobeerd en alles nog een keer gegeven, maar nu ben ik echt zeker van mijn beslissing.”

Met tranen in zijn ogen vertelde Forsberg de toegestroomde pers verder dat een hardnekkige voetblessure de reden is voor deze vroegtijdige beëindiging. Het is een kwaal die hem al sinds de play-offs van 2003 parten speelt, maar waarvoor hij nu de oplossing gevonden dacht te hebben.

Met een speciale brace doorstond hij de verschillende schaatstesten van de Avalanche voordat hij zijn contract tekende. Tijdens de wedstrijden tegen Columbus en Nashville begon de kwaal aan zijn rechtervoet echter weer als vanouds op te spelen.

In het verleden heeft Forsberg al enorm veel gedaan om zijn blessure te verhelpen. Zo onderging hij al vijfentwintig operaties en heeft hij een groot aantal verschillende schaatsen en braces geprobeerd. Nu deze laatste brace ook geen oplossing biedt, heeft hij besloten om zijn schaatsen definitief aan de wilgen te hangen.

Zijn aankondiging kwam als een grote verrassing voor zijn teamgenoten. „Ik ben verrast want hij speelde bijzonder goed,” aldus Avalanche-captain Adam Foote. „Ik denk echt dat hij ons verder kon helpen, maar als hij zo veel last van zijn voet heeft, dan is dat iets waar ik niets aan kan doen. Hij zelf blijkbaar ook niet en dat moet echt frustrerend voor hem zijn.”

Forsberg zou maandagavond zijn eerste thuiswedstrijd hebben gespeeld sinds zijn rentree, maar durfde het dus niet aan. Of zijn aanwezigheid geholpen zou hebben, blijft natuurlijk giswerk, maar zonder Forsberg waren de Avalanche in ieder geval kansloos tegen de Calgary Flames, want ze gingen met 1-9 ten onder.

Zie hier de samenvatting van de Flames tegen de Avalanche.

Foto: committedindians.com

Ook leuk om te lezen