NHL Draftwatch: McLeod en Jones brengen defensies hoofd op hol

Door

bison_141011_051_650

In NHL Draftwatch wordt wekelijks gekeken naar de verrichtingen van prospects die in aanmerking komen te worden gedraft tijdens de aankomende NHL Draft. Welke clubs mogen volgend jaar als eerste kiezen en wie zijn de meest interessante spelers om in de gaten te houden? Net als vorig seizoen kan er een Nederlands talent gedraft worden, al wordt zijn naam minder genoemd dan die van Daniel Sprong vorig seizoen. Bartek Bison speelt voor Prince George Cougars in de WHL.

Slechts nieuws was er over Vancouver Giants-aanvaller Tyler Benson. Benson moet het restant van het seizoen missen en dat is een flinke domper. Dit complete seizoen werd Benson geteisterd door blessures, terwijl hij aan het begin van dit seizoen nog één van de kandidaten was voor een keuze in de eerste ronde. Dat lijkt hij nu wel te kunnen vergeten.

Deze week een blik in de diepte van de prospects uit de OHL. Al een flink aantal spelers uit deze competitie zijn bekeken, maar enkele top prospects zijn tot nog toe steeds overgeslagen. Een blik op deze mannen. Daarna is uiteraard weer aandacht voor Bartek Bison in Oranje boven!

Michael McLeod

Michael McLeod maakt het met zijn snelheid en lef elke tegenstander lastig. Durft zijn lengte te gebruiken voor fysiek spel. Door zijn dynamiek heeft elke tegenstander van McLeod een lastige wedstrijd. In punten toont hij zijn klasse nog niet echt dit seizoen. 19 goals en 37 assists in 50 duels voor Mississauga Steelheads is niet verkeerd, maar steekt schril af bij enkele beschikbare toptalenten in deze draft. Toch staat hij in menig mock draft genoteerd bij de eerste 10.

Max Jones

Net als McLeod is Max Jones zo’n tegenstander waartegen je op voorhand al weet dat je een lastige wedstrijd krijgt. Jones is iets zwaarder dan McLeod en bezit eveneens snelheid. Jones creëert zoveel onrust in defensies dat hierdoor menig kans ontstaat, zonder dat hij hierbij zelf op het scorebord hoeft te komen. Mede daardoor noteerde hij dit seizoen pas 21 goals en 19 assists in 51 duels voor London Knights. Zijn 92 strafminuten vertellen dat hij de grens op durft te zoeken.

Adam Mascherin

Adam Mascherin is – ruim – kleiner dan het genoemde tweetal, maar is wel de zwaarste van de drie. Mascherin speelt clean, maar toch fysiek en weet met zijn snelheid veel kansen te creëren. De winger heeft een goed schot waardoor hij menig punt kan noteren. Met 32 goals en 40 assists in 54 duels heeft Mascherin zijn totaal van vorig seizoen (29 punten in 62 duels) al ruimschoots verbeterd. Een verdriedubbeling van het aantal punten behoort nog tot de mogelijkheden en mede daardoor zou Mascherin nog wel eens een verrassing in één van de eerste rondes kunnen worden.

Oranje boven!

Bartek Bison zal met weinig genoegen aan deze week terugdenken. Van de drie duels die deze week werden gespeeld, werd er slechts één gewonnen. Tegen Red Deer Rebels werd vrijdag met 3-1 gewonnen, maar diezelfde ploeg nam een dag later met een 1-2 zege revanche. Tri-City Americans was dinsdag met 4-1 te sterk voor Prince George Cougars. In alle duels wist Bison geen punt te noteren. Het bleef bij een -1 rating en twee strafminuten.

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen