Furieuze start leidt Red Wings langs Kings

Door

Edmonton Oilers v Detroit Red Wings

Detroit Red Wings heeft Los Angeles Kings opnieuw op een nederlaag getrakteerd. De Red Wings gingen furieus van start en dat leverde direct vier doelpunten op. Die marge werd in het restant van de wedstrijd niet meer weggegeven. De Kings haalden slechts één punt uit de afgelopen drie wedstrijden.

Kings @ Red Wings

In Detroit werd vooraf stil gestaan bij de gezondheid van clublegende Gordie Howe.

Gustav Nyquist (2 powerplay goals), Pavel Datsyuk en Tomas Tatar zorgden er voor dat de Red Wings al vroeg een ruime marge hadden op de Kings. In de derde periode leken de Kings terug te kunnen komen, toen een minuut na de 2-4 een penalty shot werd gegeven aan Dustin Brown. Brown maakte de buitenkans niet af en de Red Wings wonnen uiteindelijk met 2-5.

Ducks @ Stars

Nate Thompson scoorde zijn eerste goal voor Anaheim Ducks en had geen beter moment kunnen kiezen. In overtime op bezoek bij Dallas Stars tipte Thompson een schot van Corey Perry voor het winnende doelpunt. Perry had in reguliere speeltijd zijn ploeg op voorsprong gezet, maar dankzij Antoine Roussel sleepten de Stars toch nog een punt uit het vuur.

Predators @ Flames

Mede dankzij het frisse spel van twee jonge spelers wisten de Flames met 3-4 te winnen. Johnny Gaudreau en Sean Monahan noteerden beide een goal en een assist. Met name Gaudreau liet mooie dingen zien.

Overige uitslag:

Toronto Maple Leafs – Columbus Blue Jackets 4-1

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen