Klay Thompson tekent megacontract, Ricky Rubio blijft bij Wolves

Door

2014 NBA Finals - Game Five

Clubs hadden tot middernacht de tijd om het contract van spelers uit de 2011 NBA draft class te verlengen. Deden zij dit niet dan wordt de speler een restricted free agent aan het eind van het seizoen. SportAmerika zet alle gebeurtenissen op een rijtje.

De grootste klapper van de dag was die van Klay Thompson. Thompson en de Golden State Warriors kwamen een nieuw vierjarig contract overeen. De shooting guard gaat de komende vier jaar zeventig miljoen dollar verdienen. Hierdoor blijft één van de sterkste backcourts intact. Afgelopen jaar was hij goed voor 18,4 punten, 3,1 rebounds en 2,2 assists per game. Hij maakte daarnaast 223 driepunters. Door de deal blijft de guard nu tot en met het seizoen 2018-2019 bij de Warriors.

Ricky Rubio
Minnesota Timberwolves-guard Ricky Rubio besloot ook zijn team trouw te blijven. De Spanjaard ondertekende een vierjarig contract ter waarde van 56 miljoen dollar. De point guard was vorig seizoen goed voor 8,6 assists per wedstrijd. Officieel is Rubio geen speler uit de draft van 2011, maar omdat hij zijn eerste twee jaar in Spanje speelde, golden dezelfde regels voor hem.

Overige/Eerdere contractverlengingen
Kyrie Irving (vijf jaar, negentig miljoen), Markieff Morris (vier jaar, 32 miljoen), Marcus Morris (vier jaar, twintig miljoen), Kemba Walker (vier jaar, 48 miljoen), Alec Burks (vier jaar, 42 miljoen), Nikola Vucevic (vier jaar, 53 miljoen) en Kenneth Faried (vier jaar, vijftig miljoen) tekenden ook een nieuwe verbintenis bij hun club.

Kawhi Leonard
Kawhi Leonard kwam er niet uit met de San Antonio Spurs. De 2014 Finals MVP wilde het maximale verdienen, maar de Spurs weigerden dit te bieden. De guard is aan het eind van het seizoen een restricted free agent.

Jimmy Butler
De Chicago Bulls kwamen er niet uit met shooting guard Jimmy Butler. Ook hij wordt dus aan het eind van het seizoen een free agent. De guard kwam gisteren met de volgende verklaring:

“It came down to me deciding that I want to bet on myself. It was about me believing that I put the work in this summer to become a better player with the hope that my improvement will give the Bulls a better chance to win a championship.”

Reggie Jackson
Reggie Jackson tekende geen nieuwe verbintenis met de Oklahoma City Thunder. De point guard wil als restricted free agent kijken wat zijn kansen zijn om bij een team de startende point guard te worden. Jackson heeft bij de Thunder sterspeler Russell Westbrook voor zich. Afgelopen seizoen noteerde de 24-jarige guard 13,1 punten, 4,1 assists en 3,9 rebounds per wedstrijd.

Ook Brandon Knight, Tobias Harris, Tristan Thompson, Enes Kanter en Norris Cole worden restricted free agents aan het eind van het seizoen.

Restricted Free Agency
Komende zomer zullen deze spelers dus kijken wat voor aanbiedingen ze ontvangen. Hierbij moet gezegd worden dat hun huidige club ieder bod mag matchen. Doet de club dat, dan mogen deze spelers niet bij een andere club tekenen.

Foto’s: Getty Images

1 Reactie
  1. Bahadir 9 jaar ago

    Ongelooflijk dit. Jimmy Butler is te belangrijk voor het systeem van de Bulls om te laten lopen. Ze zaten maar 2 miljoen dollar van elkaar af op jaarlijkse basis. Echt zonde dit.

    Nu zal er waarschijnlijk weer een of ander kansloos team komen die hem een max-offer aanbiedt in de zomer. Pfff.. echt zonde dit.

Comments are closed.

Ook leuk om te lezen