Edmonton Oilers gaan op zoek naar nieuwe coach

Door

Dagelijkse updates over de belangrijkste wedstrijden met highlightvideo’s, niet te missen feiten en nieuwtjes en de uitslagen van alle wedstrijden. Dat is NHL Under Review.

Tom Renney en de Edmonton Oilers nemen afscheid van elkaar. Coach en franchise prijzen elkaar na een samenwerking van twee jaar, maar hoewel het talent op papier in die twee jaar toenam, bleek daar op het ijs maar weinig van. Het contract van Renney werd niet verlengd.

Renney promoveerde in aanvang naar het seizoen 2010-2011 tot hoofdcoach, maar succes leverde dat allerminst op. In het eerste seizoen onder Renney kwamen de Oilers niet verder dan een laatste plaats en afgelopen seizoen werden de Oilers 29ste overall. De Oilers hebben aankomende draft wel voor het derde jaar op rij de beschikking over de eerste pick in de NHL Draft.

Een vervanger voor Renney is nog niet benoemd. De nieuwe coach wordt alweer de vierde coach die aan het roer is sinds het aantreden van GM Steve Tambellini in juli 2008. De taak voor de nieuwe coach zal vooral het versterken van de verdediging van de Oilers zijn. Sinds de zomer 2007 horen de Oilers steevast bij de tien teams in de NHL die de meeste doelpunten tegen krijgen.

De laatste keer dat de Oilers deelnamen aan de play-off was in het seizoen 2005-2006. Toen behaalde de nummer 8 seed uit de Western Conference van dat seizoen zelfs de Stanley Cup finale, die verloren werd van de Carolina Hurricanes.

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen