TNF Preview: Washington Redskins @ Dallas Cowboys

Door

Omdat het in de Verenigde Staten Thanksgiving is vandaag, zijn er maar liefst drie wedstrijden op de donderdag. Zo spelen de Detroit Lions tegen de Houston Texans, de New England Patriots gaan de strijd aan met AFC East-divisierivaal New York Jets en ook in de NFC East is er een clash tussen divisiegenoten. Tony Romo’s Dallas Cowboys ontvangen de Washington Redskins van RGIII.

Voor beide teams is dit de laatste kans nog iets te maken van het seizoen. De verliezer is zo goed als uitgeschakeld voor de playoffs, terwijl bij winst er voor beide ploegen nog hoop is om na het reguliere seizoen nog op te draven voor het toetje. Bij winst voor Dallas hebben ze nog maar één wedstrijd achterstand op divisieleider New York Giants, die dit weekend met de Green Bay Packers een lastige tegenstander hebben. Winnen de Skins, dan kunnen die nog mee gaan doen voor in ieder geval een wild card.

Dallas Cowboys
De Cowboys kennen een wisselvallig seizoen. Er knap gewonnen bij de New York Giants en in de thuiswedstrijd versloegen ze de G-men bijna een tweede keer, ware het niet Dez Bryant bij het vangen van wat de winnende touchdown had moeten zijn, zijn hand een centimeter buiten de endzone plaatste. Ook verloren ze nipt op bezoek bij de Baltimore Ravens. Daar staat tegenover dat ze vorige week de grootste moeite hadden met de Cleveland Browns en werden ingemaakt door de Chicago Bears. Het is dus maar afwachten welk team vanavond het veld op stapt.

Om vanavond een kans te maken op de overwinning zal Dallas’ verdediging de getalenteerde RGIII in bedwang moeten houden. Verder zal Tony Romo zijn streak zonder interceptions door moeten zetten. In de eerste zeven wedstrijden van het seizoen gooide Romo nog dertien picks, in de laatste drie wedstrijden eindigde geen van zijn passes in handen van de tegenstander. De Cowboys speelden al zes keer eerder op Thanksgiving tegen de Redskins en al die keren werd er gewonnen.

Washington Redskins
De Washington Redskins hebben met quarterback Robert Griffin III, oftewel RGIII, een echt fenomeen in huis gehaald. De nummer twee overall draft pick van dit seizoen is zowel door de lucht als over de grond een bedreiging voor iedere tegenstander. Dit wordt nog eens onderstreept door zijn, voor een rookie, uitstekende cijfers. Zijn passer rating van 101.0 is de op vier na beste in de league en er is geen quarterback die het over de grond beter doet dan RGIII, die al 613 rushing yards op zijn naam heeft staan.

De grootste zorgen voor de Skins liggen aan de verdedigende kant van de bal. Gemiddeld worden er bijna 384 yards per wedstrijd opgegeven en daarmee staan ze 26e in de league. Tot overmaat van ramp zitten er drie defensieve starters in de ziekenboeg, te weten Brian Orakpo, Adam Carriker en safety Brandon Meriweather. Het lijkt er dus op dat RGIII zal moeten goedmaken wat de defensie opgeeft.

Ook leuk om te lezen