Orioles blijven verrassen, nu wachten de Yankees

Door

De Baltimore Orioles bereikten voor het eerst in vijftien jaar de play-offs en waren niet van plan om al na één wedstrijd afscheid te nemen. In Texas werden de Rangers met 5-1 verslagen, waardoor de de ploeg van manager Buck Showalter het in de ALDS op neemt tegen de New York Yankees.

O’s beslissen duel in zesde inning

Shortstop J.J. Hardy zorgde voor een goed begin voor de O’s door de score in de eerste inning te openen met een single door het midden. Nog in dezelfde inning was de stand alweer gelijk. Josh Hamilton sloeg in een dubbelspel, maar dat stelde Ian Kinsler in staat om vanaf het derde honk te scoren.

De score bleef gelijkt tot de zesde inning. Een sacrifice fly van Adam Jones en een single van Nate McClouth zorgde voor een 3-1 voorsprong in de zevende inning. Runs van rookie Manny Machado en opnieuw McClouth beslisten het duel in de negende inning in het voordeel van de O’s. “Ik ben trots op iedereen”, reageerde Showalter na afloop.

Saunders wint pitching duel van Darvish

Joe Saunders tekende pas laat in het seizoen voor de Orioles en begon de wedstrijd tegen de Rangers met een 9.38 ERA in zijn laatste zes optredens in het Rangers Ballpark. De 31-jarige lefty hield de gevaarlijke slagploeg van de Rangers tot één run en gooide in 5.2 innings vier strikeouts. Zijn opponent, Yu Darvish, deed het niet slecht met zeven strikeouts, maar werd na 6.2 innings, en drie runs tegen, vervangen.

Na de wedstrijd was Saunders een gelukkig man. “Ik vind het heerlijk om de underdog te zijn. Een geweldig gevoel om de tweevoudig kampioen van de American League te verslaan.”

Seizoen Rangers voorbij. Sneller dan verwacht

Na bijna het hele seizoen bovenaan te hebben gestaan, verloren de Rangers negen van de laatste dertien wedstrijden en belandden daardoor in de allesbeslissende Wild Card Game. En na één duel zit het erop voor de ploeg van manager Ron Washington die vorig jaar één strike verwijderd waren van de titel.

De Orioles treffen in de halve finale van de American League de New York Yankees. Zondag staat het eerste duel van de best-of-five serie in Baltimore op het programma.

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen