Kings pakken eerste finalewedstrijd

Dagelijkse updates over de belangrijkste wedstrijden met highlightvideo’s, niet te missen feiten en nieuwtjes en de uitslagen van alle wedstrijden. Dat is NHL Under Review.

De eerste wedstrijd van de Stanley Cup-finale tussen de New Jersey Devils en de Los Angeles Kings werd een prooi voor de bezoekers. Ruim acht minuten in overtime was het Anze Kopitar die voor de beslissende treffer zorgde.

Eerste goals

Het waren de Kings die gisteravond in de eerste periode op voorsprong kwamen. Kings-center Jordan Nolan wist goed druk te zetten op verdediger Andy Greene en veroverde de puck. Zijn pass kwam vervolgens terecht bij Colin Fraser die zijn eerste goal van deze playoffs noteerde.

De Devils kwamen in de tweede periode weer op gelijke hoogte, al zag het er lange tijd niet naar uit dat de thuisploeg een vuist kon maken tegen de Kings. Hun eerste schot op doel in de tweede periode kwam namelijk pas na ruim veertien minuten, maar ruim een minuut voor het einde van dit bedrijf kwam met het vierde schot van de Devils deze periode toch de gelijkmaker op het bord. Uiteindelijk was het Anton Volchenkov die de puck het laatste zetje over de lijn gaf en ook voor hem was het zijn eerste goal deze playoffs.

Geen verrassingen

In de derde periode kon het duel beide kanten opvallen, maar zoals wel vaker in de playoffs dit jaar waren het de goalies die hun teams op de been hielden. Zowel Jonathan Quick als Martin Brodeur liet zijn goede vorm weer zien en wist vrijwel elke puck op doel te keren. De enige keer dat Quick toch werd verslagen, werd de goal afgekeurd omdat Zach Parise de puck met zijn hand in het doel werd gewerkt.

Er moest dus een verlenging aan te pas komen om dit duel te beslissen en ongeveer halverwege was het dus Kopitar die zijn club op een 1-0 voorsprong wist te zetten in deze serie. Hiermee wonnen de Kings hun negende uitwedstrijd op rij in de playoffs en bleef ook hun ongeslagen status in verlengingen in stand.

Highlights

New Jersey Devils – Los Angeles Kings

Programma

De tweede wedstrijd van de Stanley Cup-finale staat gepland voor zaterdag 2 juni. Het duel wordt dan wederom in New Jersey gespeeld en begint om 2.00 uur ’s nachts onze tijd.