Magie Rondo niet voldoende voor Celtics

Rajon Rondo speelde de wedstrijd van zijn leven. Het leverde de Boston Celtics bijna de zege op. Uiteindelijk moest Boston toch zijn meerdere erkennen in Miami Heat en staat nu op een 2-0 achterstand in de series van de Eastern Conference finale. In eigen huis waren LeBron James & co na overtime met 115-111 te sterk voor de Celtics. Rondo was de grote aanjager bij de bezoekers en zette met 44 punten, 10 assists, 8 rebounds en 3 steals een statline op het scorebord die in de play-offs nog nooit eerder was vertoond.

De Celtics kwamen zoals verwacht veel beter voorbereid aan de start van het tweede duel. Verdedigend ijzersterk en LeBron James en Dwyane Wade kwamen niet in hun ritme. Het was dankzij hulp van onder anderen Mario Chalmers dat de Heat in de rust maar zeven punten achter stonden.

Het derde kwart behoorde weer toe aan de Heat en de achterstand verdween als sneeuw voor de zon. Aan het eind van het kwart had Miami zelfs een voorsprong van zes punten. De Celtics gaven echter niet op. In de laatste twaalf minuten ontspon zich een boeiende strijd die leek te worden gewonnen door Miami. Dat was buiten Ray Allen gerekend. De scherpschutter was voor de wedstrijd al als eerste van zijn ploeg aan het inschieten en dat betaalde zich nu uit. Met nog iets meer dan halve minuut op de klok zette hij Boston op gelijke hoogte met een driepunter: 99-99.

James, die 34 punten, 10 rebounds en 7 assists noteerde, was daarna degene die het duel in reguliere speeltijd al had moeten beslissen. Eerst miste hij een, weliswaar lastige, lay-up, pakte daarna wel de aanvallende rebound, maar miste vervolgens één-tegen-één met Rondo de jumper in de buzzer. De Celtics moesten het in de verlenging zonder Paul Pierce stellen, die de wedstrijd in de laatste minuut van de reguliere speeltijd had moeten verlaten met zes fouten. Dat was de oude Celtics net iets te gortig. En ook de jonge Rondo kon de winst, ondanks twaalf punten, niet uit het vuur slepen.

Game 3 wordt vrijdag gespeeld in Boston.