Spurs hebben geen problemen met Mavericks

Het was vrijdagavond een interessant duel in San Antonio tussen de Dallas Mavericks en de Spurs. De thuisploeg is zonder blessures en blijven maar winnen, terwijl de Mavericks veel blessures hebben en inmiddels 7 van de 9 wedstrijden hebben verloren sinds hun sterspeler Dirk Nowitzki niet speelt. Ook vrijdagnacht was dit verschil duidelijk te zien in een wedstrijd waar de Spurs geen moment de controle kwijt waren en een eenvoudige 101-89 overwinning pakten.

De vijfde overwinning van het team van coach Popovich op rij kwam al in het eerste kwart vot stand. Spelverdeler Tony Parker gaf met 10 punten en 4 assists in dit kwart de aanzet tot een voorsprong die de Spurs niet meer zouden kwijt raken. ,,Zij hadden Dirk (Nowitzki) niet en wij maakten daar gebruik van. De overwinning betekent alleen niks, zij zijn niet hetzelfde team zonder hem,” vond Parker.

Duncan zorgde nog voor een verassing in het derde kwart toen hij naar binnen kwam voor een heerlijke dunk over Deshawn Stevenson heen. Het leek een blik in het verleden, een bewijs van hoe goed de Spurs nu draaien. Duncan had 16 punten en 12 rebounds en ziet het belang in van de wedstrijden die ze nu winnen: ,,We willen boven aan eindigen zodat we de hele play-offs het thuisvoordeel hebben. Elk voordeel dat je kunt hebben moet je pakken.”

De San Antonio Spurs staan nog altijd boven aan in het westen en hebben de beste record in de NBA met 34 gewonnen en 6 verloren. De Spurs ontvangen zondag de Denver Nuggets.

De Mavericks hebben er nu vier op rij verloren en zijn gezakt naar de derde plek in het westen met 26 gewonnen en 12 verloren. De Mavericks gaan vanavond op bezoek bij de Memphis Grizzlies.