Damian Lillard slaat weer toe voor Trail Blazers

Door

Portland Trail Blazers v Phoenix SunsDamian Lillard is nog niet zo heel lang in de NBA. Sterker nog, dit seizoen is pas zijn tweede. Toch heeft hij al meerdere keren laten zien dat hij nu al een grote meneer is in de NBA. D-Lill is elke wedstrijd goed voor de nodige punten en assists en heeft in zijn korte carriere al meerdere belangrijke schoten geraakt. Zijn winnende schot, gisterenavond tegen de Cleveland Cavaliers, zorgde ervoor dat de Portland Trailblazers met 119-116 de zoveelste overwinning van het seizoen konden noteren. En dat terwijl Lillard twee dagen geleden precies hetzelfde deed, maar dan in en tegen Detroit. Ook daar kreeg de jonge pointguard de kans om de wedstrijd te beslissen. En ook daar lukt het hem dus om belangrijk te zijn op de momenten dat het er echt toe doet.

Tip-Off
De Oklahoma City Thunder zitten, door de 105-93 zege op de Denver Nuggets, alweer op zeven overwinningen op rij. Het mag geen verrassing zijn dat het duo Westbrook-Durant doorslaggevend was voor de overwinning. Zij zorgden samen voor 51 punten, elf assists en negentien rebounds. Daarnaast is Denver-OKC tegenwoordig ook een strijd tussen Westbrook en Rocky, de mascotte van de Nuggets. In maart van dit jaar flikt Westbrook namelijk het onderstaande. Daarna is het helaas nooit meer goed gekomen tussen de twee..

Three Point Play

  • Kobe Bryant en de LA Lakers werken langzaam maar gestaag aan hun comeback dit seizoen. De wedstrijd tegen de Memphis Grizzlies van gisteren was Kobe’s zesde van het seizoen. Wel was het ‘pas’ z’n tweede overwinning. De Lakers zetten de Grizzlies opzij met 96-92. Kobe was goed voor 21 punten, vijf rebounds en vier assists. Bryant’s spel is inmiddels wel bekend en wordt nog wel eens bekritiseerd. Deze fan denkt er heel anders over:

  • In Golden State was het weer eens een ouderwets potje Warriors-basketbal. Ze verslaan relatief makkelijk de New Orleans Pelicans met 104-93 en en Stephen Curry en David Lee zorgden voor de statistische hoogtepunten. Curry was goed voor 28 punten en twaalf assists terwijl Lee 21 punten en zeventien rebounds liet noteren. Andre Iguodala keerde voor de Dubs terug van zijn blessure.
  • In het oosten doen de Charlotte Bobcats er alles aan om de playoffs te halen. Winnen van mede-laagvlieger Sacramento Kings helpt daar natuurlijk goed bij. De 30 punten en zeventien rebounds(!) van DeMarcus Cousins konden niet voorkomen dat Kemba Walker (24 pt) en de Bobcats er met de 95-87 winst vandoor gingen.

Stat of the Night
Damian Lillard: 37 min, 36 PT, 8 REB, 10 ASS, 1 BLK, 11-23 FG, 8-12 3PT, 6-7 FT

The Paint

Dit ‘schouderklopje’ van Jordan Hamilton aan het adres van Steven Adams zorgde ervoor dat eerstgenoemde vroegtijdig kon gaan douchen. De scheidsrechters in de NBA toleren bijzonder weinig, en al helemaal geen boks-praktijken.

  • Iets met ijswater..

Boxscore
Sacramento Kings (7-16) @ Charlotte Bobcats (11-14) 87-95
Portland Trail Blazers (22-4) @ Cleveland Cavaliers (9-15) 119-116
Los Angeles Lakers (12-13) @ Memphis Grizzlies (10-14) 96-92
Oklahoma City Thunder (20-4) @ Denver Nuggets (14-10) 105-93
New Orleans Pelicans (11-12) @ Golden State Warriors (14-12) 93-104

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen